Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Iránske plavidlá v Perzskom zálive prekračujú hranice: Provokovali americkú hliadkovaciu loď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Loď amerického námorníctva v nedeľu 4. septembra provokovali iránske plavidlá v medzinárodných vodách Perzského zálivu. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Incident sa odohral vo chvíli, keď sa sedem rýchlych útočných člnov Iránskych revolučných gárd priblížilo k americkej pobrežnej hliadkovacej lodi USS Firebolt, spresnil hovorca Pentagónu Jeff Davis. Jeden z iránskych člnov sa zastavil priamo pred Fireboltom, ktorý sa kolízii vyhol iba vďaka pohotovému manévru, uviedol Davis. Posádka americkej lode sa snažila nadviazať s Iráncami kontakt, avšak neúspešne.

"Je to ďalší príklad nebezpečnej a neprofesionálnej interakcie, aké sme už s iránskym vojenským námorníctvom v Perzskom zálive viackrát zažili," vyhlásil hovorca. Pentagón označil incident za "provokatívne prenasledovanie".

Tento rok došlo k niekoľkým podobným incidentom medzi americkými a iránskymi vojnovými loďami. "Ide jednoznačne o ich taktiku, a to nás neteší. Boli by sme radi, keby takéto činy prestali," povedal na záver hovorca Pentagónu.

Viac o téme: Perský záliv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu