Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rusi už majú nahrávku výzvy Západu: Vzdajte sa, boli ste oklamaní, hovorí ženský hlas!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PETROHRAD - Ruská armáda vykonala v období od 16. do 18. augusta vojenské cvičenie v regiónoch Pskov a Leningrad v severozápadnom Rusku. Išlo o simulovaný útok NATO, na niektorý z členských štátov CSTO. Cvičenia sa zúčastnili desiatky lietadiel a tisícky vojakov.

Vojaci si počas cvičenia nazývaného "Interakcie-2016" vypočuli a majú tak k dispozícii nahrávku ženského hlasu, ktorá slúži na výzvu ku kapitulácii, smerom k pomyselnému nepriateľovi. Záznam je nahratý v niekoľkých európskych jazykoch, vrátane ruštiny, angličtiny a nemčiny.

"Vojaci NATO! Boli ste oklamaní! Nie ste mierové sily! Zložte zbrane! Bojujete na cudzej pôde. Týmto zákerným útokom ste narušili pokoj v krajine. Teraz budete čeliť prenasledovaniu a hnevu ľudí, ktorí neboli nikdy vo vojne porazení. Odhoďte zbrane, prestaňte byť bábkami v rukách svojich vodcov!"

Okrem Ruska, CSTO zahŕňa aj krajiny ako Arménsko, Bielorusko, Kazachstan, Kirgizsko a Tadžikistan. Tieto krajiny tiež viedli protiteroristické cvičenia.

Veliteľ Západného vojenského okruhu, Andrej Kartapolov sa vyjadril, že cvičenie "Interakcie-2016" neohrozí nikoho. Je určené na demonštráciu sily a podporu pripravenosti vojsk CSTO. Cvičenia sa zúčastnilo päťdesiat ruských lietadiel a 6000 vojakov.

Viac o téme: CvičenieVojaciVojskoRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu