Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najstarší človek na svete má vraj neuveriteľných 145 rokov: Túži len po jednom

Mbah Gotho Zobraziť galériu (2)
Mbah Gotho (Zdroj: profimedia.sk)

JAKARTA - Najstarším žijúcim človekom je zrejme Indonézan, ktorý tvrdí, že má 145 rokov. Podľa údajov na jeho občianskom preukaze sa narodil 31. decembra 1870 a miestne úrady tento dátum potvrdili ako pravdivý, napísal server The Telegraph.

Ak sa uvádzaný vek Mbaha Gothoa, ktorého oficiálne meno je Sodimejo, potvrdia z nezávislých zdrojov, pôjde o najdlhšie žijúceho človeka v zaznamenaných dejinách vôbec. Zatiaľ tento rekord patrí Francúzke Jeanne Calmentovej, ktorá zomrela v roku 1997, keď mala 122 rokov a 164 dní.

Najstarší človek na svete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Gotho však po ešte dlhšom živote už príliš netúži. "Prajem si umrieť. Všetci moji vnuci sú už nezávislí," povedal tento týždeň indonézskym médiám starec, ktorý prežil desať súrodencov aj všetky svoje deti. Jeho najbližšími príbuznými sú pravnuci, prapravnuci a deti prapravnukov

Jeden z potomkov novinárom oznámil, že sa pradedo pripravuje na smrť už od svojich 122 rokov. Dokonca si kúpil miesto na hrob v blízkosti svojich zosnulých detí. "Náhrobný kameň tam stojí už od roku 1992," povedal jeden z pravnukov.

Najstarší človek na svete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Gotho podľa členov rodiny teraz trávi čas len počúvaním rádia, na televíziu sa už pozerať nemôže, pretože má zlý zrak. V posledných troch mesiacoch ho aj kvôli slabosti museli začať kŕmiť a kúpať, sám to nedokáže.

Viac o téme: Mbah Gotho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu