Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trump si trúfa na vysoký cieľ: U černošských voličov chce získať viac hlasov ako mal Obama

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

FREDERICKSBURG - Republikánska strana sa musí viac snažiť osloviť afroamerických voličov tak, ako za čias Abrahama Lincolna. Na sobotňajšom mítingu v meste Fredericksburg to prostredníctvom telemostu povedal republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump. Informáciu priniesla agentúra AP.

Trump vyhlásil, že Republikánska strana by mala byť domovom černošských voličov. Agentúra AP poznamenala, že hoci sa Trump počas kampane svojimi vyhláseniami niekoľkokrát menšín dotkol, v ostatných dňoch zmenil tón a snaží sa viac osloviť voličov z radov menšín v snahe zabrániť poklesu popularity.

Väčšina prieskumov ukazuje, že Trump medzi černošskými voličmi podstatne zaostáva za Clintonovou. Terajší prezident USA Barack Obama získal v posledných voľbách v roku 2012 približne 93 percent hlasov Afroameričanov. V piatok Trump skonštatoval, že ak by bol zvolený do prezidentského úradu, na konci funkčného obdobia by si získal 95 percent černošských voličov.

Trump v júli zdvojnásobil svoje výdavky na kampaň

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump zdvojnásobil v júli svoje výdavky na kampaň. V porovnaní s demokratickou súperkou Hillary Clintonovou sú jeho náklady i tak o vyše polovicu nižšie, uviedla dnes agentúra AP.

V júli Trump vynaložil na kampaň 18,5 milióna dolárov, čo je v prepočte viac ako 16 miliónov eur. Takmer tretinu finančných prostriedkov použil na televíznu reklamu. Clintonová si platí reklamu v televíznom vysielaní už niekoľko mesiacov. V júli ju kampaň stála 38 miliónov dolárov, teda približne 33,5 milióna eur. Oboch prezidentských kandidátov dokopy doteraz kampaň vyšla na takmer 80 miliónov eur.  

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu