Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Strašná tragédia na dovolenke v Grécku: VIDEO Motorový čln narazil do turistov, štyria mŕtvi!

Príčinu havárie nikto nevie vysvetliť.
Príčinu havárie nikto nevie vysvetliť.

ATÉNY - Štyria ľudia včera prišli o život, keď sa rýchly motorový čln zrazil pri brehoch Grécka s výletným plavidlom prepravujúcimi turistov. Ďalších 17 ľudí utrpelo zranenia, z ktorých štyri sú vážne, informovali grécke médiá. V drvivej väčšine prípadov išlo o gréckych občanov.

Nešťastie sa stalo pri ostrove Aigina neďaleko metropoly Atén, v čase zrážky panovali úplne priaznivé meteorologické podmienky. Rýchly čln z doteraz neznámych dôvodov narazil do výletnej lode s viac ako dvoma desiatkami turistov. Turistické plavidlo týmto miestom prechádza pravidelne každú polhodinu.

Dovolenka sa pre nich zmenila na nočnú moru: Ozbrojenci uniesli z reštaurácie viacero rukojemníkov

Ako upozornil server Iefimerida, osemmetrový čln so silným motorom doslova preťal turistickú loď vo dvoje. Plavidlo s turistami sa po nehode potopilo. Príslušníci pobrežných hliadok zachránili z vody 21 ľudí, na mieste zasahoval aj vrtuľník.

Štyria mŕtvi a niekoľko zranených

Medzi mŕtvymi je kapitán a majiteľ turistickej lode, deväťročné dievča a jej otec. Ďalšieho utopeného muža vytiahli pri troskách lode z dvadsaťmetrovej hĺbky potápači. Ťažko zranení boli prevezení do aténskeho prístavu Pireus, vrátane dvadsaťosemročnej cudzinky, ktorej pri havárii takmer amputovalo nohu. Odtiaľ ich sanitky odviezli do nemocnice. Ľahko zranení boli ošetrení v najbližšom nemocničnom zariadení na ostrove Aigina a väčšina už bola prepustená.

Polícia teraz nehodu vyšetruje. Muža, ktorý čln riadil a ktorý nešťastie zavinil, policajti zadržali. Podľa médií pri výsluchu povedal, že loď s turistami vôbec nevidel a že nechápe, ako sa nešťastie stalo. Očití svedkovia uvádzajú, že čln prechádzal miestom nadmernou rýchlosťou.

Viac o téme: DovolenkaLoďTragédiaTuristiAigina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu