Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pentagón dal obľúbenej hre STOPku: Strach z Pokémonov, mohli by spôsobiť hotovú pohromu

Pokémon GO
Pokémon GO (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Zamestnanci amerického ministerstva obrany majú odteraz zakázané hrať hru Pokémon Go v budove Pentagónu. Vedúci predstavitelia sa obávajú, že by špióni mohli hru zneužívať na získavanie informácií.

Ministerstvo oznámilo všetkým, ktorí pracujú v sídle Pentagónu v Arlingtone v štáte Virgínia, aby sa hľadaniu Pokémonov venovali výhradne vonku.

Ešte pred pár týždňami bola vnútri budovy Pentagónu dokonca takzvaná telocvičňa, kde hráči môžu bojovať a cvičiť svojich virtuálne zvieratká. Avšak predstava, že zamestnanci hrajú v Pentagóne hru, ktorá starostlivo sleduje polohu každého z hráčov, americkú armádu znepokojovalo. Špióni by tak jej prostredníctvom mohli napríklad zistiť polohu jednotlivých miestností. U návštevníkov Pentagónu toto nebezpečenstvo nehrozilo, pretože pred prehliadkou musia odovzdať svoje mobilné telefóny.

Spolu s rastúcou popularitou hry pribúda aj počet miest, kde lov Pokémonov vyvoláva protesty a následne zákazy. Hra bola napríklad odstránená z amerického pamätníka obetiam holokaustu vo Washingtone alebo z hirošimského pamätníka amerického jadrového náletu. S tou istou žiadosťou sa ohlásil tiež Arlingtonský národný cintorín vo Virgínii.

Viac o téme: PentagónPokémon GO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu