Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Protesty nestačili: Pašeráci drog v Indonézii sa dočkali svojho rozsudku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

JAKARTA - Indonézia popravila dnes (piatok miestneho času) nešpecifikovaný počet usvedčených pašerákov drog. Odsúdenci boli zastrelení popravnou čatou v jednom z väzenských zariadení na ostrove Nusakambangan, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Presný počet popravených nebol bezprostredne známy, avšak indonézska prokuratúra v stredu oznámila, že "čoskoro" bude popravených 14 odsúdencov. Dnešné popravy sú už treťou sériou hrdelných trestov vykonanou od októbra 2014, keď sa prezidentskej funkcie v krajine ujal Joko Widodo.

Widodo zamietol žiadosti o milosť, ktoré podali príbuzní odsúdených drogových pašerákov, a ignoroval výzvy ľudskoprávnych skupín i OSN na zastavenie popráv. Medzi odsúdencami sú podľa miestnych zdrojov aj cudzinci. Šéf väzenskej správy indonézskej provincie Stredná Jáva v stredu uviedol, že do mesta Cilacap, ktoré leží najbližšie k zmienenému ostrovnému väzeniu s najvyšším stupňom stráženia, vyslali približne 1000 policajtov a prípravy na popravu na ostrove sú ukončené. Indonézska vláda k popravám zatiaľ nezaujala žiadne stanovisko.

Viac o téme: PopravaPašeráciIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu