Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kampaň poisťovne proti pokémonom sa zmenila na škandál: Stačila drobná zmena sloganu!

Takto si to Kooperativa nepredstavovala.
Takto si to Kooperativa nepredstavovala. (Zdroj: FB)

PRAHA - Poisťovni Kooperativa sa podarilo v Česku bodovať v médiách. Nie však vďaka svojej reklamnej kampani, ale zmene sloganu, ktorý začal kolovať na sociálnych sieťach. Z pôvodného "Nelovte za jazdy pokémonov" sa totiž stalo "Nelovte pokémonov, ale moslimov". Aj keď ide iba o fotomontáž a paródiu, druhá najväčšia poisťovňa na českom trhu sa rozhodla brániť právnou cestou a dokonca zvažuje, že bude žiadať odškodné za poškodenie svojho mena.

Úradníci sú zúfalí, Čína je zdrojom smiechu turistov: FOTO skomolených nápisov v angličtine

Kooperativa v kampani vylepila niekoľko vtipných pútačov na mosty a využila aj súčasnú obrovskú popularitu hry Pokémon Go. To však netušila, že niekto jeden z nich na internete pozmení a bude z neho zrazu lov na moslimov. Šírenie na sociálnych sieťach bolo okamžité a poisťovňa vyzvala na stiahnutie obrázku.

"Kooperativa je slušná spoločnosť, preto vás žiadame o zmazanie tohto príspevku. Urážlivý výrok ste spojili s našou značkou. Vaše jednanie považujeme za protiprávne. V prípade, že nedôjde k zmazaniu tohto príspevku do pondelka 25. júla, budeme sa brániť právnou cestou," uviedla podľa portálu aktualne.cz poisťovňa pod statusom, ktorý Blok proti islamizácii z Facebooku onedlho skutočne stiahol.

Za fotomontážou stojí Martin "Brooch" Brož, ktorý tvrdí, že je to len paródia na reklamnú kampaň a v žiadnom prípade nebola namierená proti utečencom a islamu. Podľa neho Kooperativa sama zneužila motív pokémonov a on jednoducho iba na to reagoval, pričom islam je podľa neho téma dňa.

Brož sa podľa svojich slov opatrení poisťovne nebojí. "Môžu sa po mne voziť, ale to by sa museli voziť po každom, kto niečo paroduje," dodal s tým, že svoj pôvodný obrázok navyše už z internetu stiahol. "Svoj účel splnil, už sa to šíri samo. A tým, že sa v tom Kooperativa maže, tomu napomáha," povedal.

Hovorca Kooperativy Milan Káňa uviedol, že budú naďalej sledovať, či sa obrázok so zmenenou reklamou znovu neobjaví. Ak áno, majú v pláne zasiahnuť. Navyše sa pozrú aj na to, či neboli poškodení. "Poradíme sa s právnikmi, a pokiaľ dôjdeme k tomu, že nás to poškodilo, budeme žiadať o finančnú satisfakciu," dodal Káňa.

Viac o téme: Kooperativa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu