Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Sýrčan zabíjal na juhu Nemecka: Konal ako zmyslov zbavený, napadol tehotnú ženu!

Zadržaný útočník Zobraziť galériu (3)
Zadržaný útočník (Zdroj: Twitter)

REUTLINGEN - Nemcov vyľakal ďalší krvavý útok! Muž s mačetou dnes v meste Reutlingen na juhozápade Nemecka zabil tehotnú ženu a ďalšie dve osoby zranil. Informujú o tom tamojšie médiá. Polícia muža po čine zadržala.

Muž sa podľa svedkov dostal do sporu so ženou na autobusovej stanici v Reutlingene. Napadnúť ju mal neďaleko obchodu, kde sa pripravuje kebab, a smrteľne ju zranil. Žena pracovala ako upratovačka a bola tehotná. Čin sa stal okolo 16:30 SELČ. Muž okrem toho zranil ďalšiu ženu a muža. Polícia útočníka zadržala len niekoľko minút po čine.

Ako sa pre denník Bild vyjadril očitý svedok, útočník pôsobil ako zmyslov zbavený a medzi ľuďmi spôsobil obrovskú paniku. "Bežal s mačetou aj medzi policajné vozidlá," tvrdí svedok.

Policajti zatýkajú útočníka
Zobraziť galériu (3)
Policajti zatýkajú útočníka  (Zdroj: SITA)

Spacifikovať sa ho podarilo až okoloidúcemu vozidlu, ktoré ho prešlo. Útočník potom zostal ležať na zemi. Podľa denníka The Independent polícia potvrdila, že išlo o 21-ročného sýrskeho žiadateľa o azyl, meno však neuviedla. 

Strážcovia zákona vo vyhlásení uviedli, že muž bol polícii známy a pravdepodobne konal ako "osamelý vlk". Ubezpečujú, že ľudia v oblasti sa preto nemusia obávať o svoju bezpečnosť.

Muž už v minulosti bol zapletený do incidentu, pri ktorom bolo zranených niekoľko ľudí, dodal policajný hovorca. Nemal však žiadne presnejšie informácie o tom, kedy muž prišiel do Nemecka, ani o predchádzajúcom incidente.

Dnešný útok je už štvrtým násilným činom voči civilistom v západnej Európe za posledných desať dní, v Nemecku tretí. V piatok osemnásťročný útočník zastrelil v nákupnom centre v Mníchove deväť ľudí, začiatkom týždeň zase sedemnásťročný žiadateľ o azyl z Afganistanu napadol vo vlaku neďaleko bavorského Würzburgu sekerou a nožom cestujúcich a zranil pritom štyroch ľudí.

Ešte o štyri dni skôr našiel vo francúzskom Nice do davu ľudí nákladným autom muž pôvodom z Tuniska, 84 ich zabil.

Viac o téme: útok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu