Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Svet šokoval masaker v Nice: VIDEO momenty hrôzy a desivý nález v kamióne!

Teroristický útok v Nice Zobraziť galériu (5)
Teroristický útok v Nice (Zdroj: SITA)

NICE - Svet ochromilo ďalšie teroristické zverstvo! Útočník včera v noci v plnej rýchlosti vpálil nákladným vozidlom do davu na rušnej promenáde v Nice, kde ľudia čakali na ohňostroj pri oslave štátneho sviatku. Masaker neprežilo minimálne 84 ľudí, viac než stovka je zranená, z toho 18 kriticky. Zábery z miesta činu mrazia.

Útočníka z Nice, ktorý bol identifikovaný ako tridsaťjedenročný Francúz tuniského pôvodu, viedla polícia vo svojich záznamoch, tajné služby ho ale v hľadáčiku nemali. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom dnes informujú francúzske médiá.

Teroristický útok v Nice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Teroristický útok v Nice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Tie taktiež uvádzajú, že vyšetrovatelia v nákladnom aute, v ktorom páchateľ zrážal chodcov, našli strelné zbrane a granáty, čo by znamenalo, že mal v pláne preliať oveľa viac krvi. Niektoré zdroje však hovoria o atrapách. U seba mal aj najmenej jednu funkčnú pištoľ, s ktorou opakovane strieľal.

Útočník podľa policajného zdroja agentúry AFP zrejme konal bez komplica. Podľa šéfa miestnej samosprávy mal útočník akciu dobre pripravenú. Než ho polícia zlikvidovala, začal strieľať do ľudí.

Svet šokoval masaker v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Teroristický čin vo Francúzskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

K masakre došlo okolo 22:30 na rušnej promenáde vo chvíli, keď sa ľudia zhromaždili, aby sledovali ohňostroj pri oslave Dňa pádu Bastily. Auto nabehlo vo veľkej rýchlosti do davu a podľa prokuratúry zabíjalo a zraňovalo ľudí na úseku dlhom takmer dva kilometre.

"Hrozný útok opäť udrel na Francúzsko... Jeho teroristický charakter nemožno poprieť," povedal francúzsky prezident Francois Hollande v mimoriadnom televíznom vystúpení. "Musíme urobiť všetko pre boj proti skaze terorizmu," dodal.

Video zachytáva momenty po tom, ako nákladiak vpálil do davu. Nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil a jeho motív doteraz nie je známy. Došlo k nemu osem mesiacov po tom, čo teroristi z organizácie Daeš zabili v Paríži 130 ľudí. Odvtedy platí v krajine výnimočný stav, ktorý sa dnes prezident Hollande rozhodol predĺžiť o ďalšie tri mesiace.

Viac o téme: Teroristický útokNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu