Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Jedného z bojovníkov za Brexit našli mŕtveho: Zabili ho drogy a alkohol

George Askew s priateľkou Zobraziť galériu (2)
George Askew s priateľkou (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Mladá hviezdička, ktorá rýchlo zhasla. Britský politik, ktorý bojoval za Brexit sa vystúpenia Británie z EÚ nedožil. Výsledky vyšetrovateľov, ktorí skúmali okolnosti jeho smrti, odhalili zarážajúce informácie.

Georga našla mŕtva jeho snúbenica Laura Makinson ešte vo februári tohto roka. Askew bola vychádzajúca hviezda Konzervatívnej strany podľa britských médií. Bol tiež regionálnym riaditeľom kampane Vote Leave, ktorý bol za odchod Británie z EÚ. Čo však vyplávalo podľa vyšetrovania dnes na svetlo sveta, vyráža dych. Smrť mladíka ešte spôsobila bronchopneumónia, čo je zápalové ochorenie pľúc. Za tú v Askewovom prípade môžu drogy a alkohol.

V kampani za Brexit s Borisom Johnsonom
Zobraziť galériu (2)
V kampani za Brexit s Borisom Johnsonom  (Zdroj: Facebook)

Askew podľa posledných informácií hýril, požíval veľké množstvá alkoholu a drog. Podľa Davida Morrisa, poslanca za konzervatívcov, bol mladík predurčený na veľké veci. "Nepochybujem, že George mal pred sebou veľké veci," povedal Morris. Ani jeho však nepotešia správy o jeho kamarátovi, ktorý požíval heroín, kokaín a veľa pil.

Dvanásteho februára tohto roka podľa snúbenice vypil fľašu vína a malú fľašu piva. Potom si šiel ľahnúť. Krátko pred deviatou hodinou ráno odchádzala a vtedy ešte driemal na posteli. Keď sa však vrátila poobede okolo jednej, už bol mŕtvy. Príčinu smrti vyšetrovatelia vidia v zlej životospráve politika. Aj podľa výpovede jeho snúbenice pravidelne požíval drogy a pil alkohol. Jeho kariéra je tak nenávratne stratená.

Viac o téme: Poslanec BrexitGeorge AskewToryovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu