Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Papaláš, nepapaláš, musíš ísť preč: Žena vyhodila z miesta v kinosále predsedu vlády!

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka (Zdroj: SITA)

KARLOVE VARY - Český predseda vlády Bohuslav Sobotka sa v utorok na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch nechtiac postaral o trapas. Tesne pred začatím premietania filmu Teória tigra ho zo sedadla "vyhodila" diváčka, ktorá trvala na tom, že si neprávom vybral jej miesto, a ako dôkaz predložila vstupenku.

Havlová šokovala na červenom koberci: Tak toto je trapas!

Podľa portálu novinky.cz v tom bol premiér, ktorý sa zúčastnil na premietaní s manželkou, nevinne, na voľné miesta ich usadili organizátori. Premiér po krátkom dohadovaní ustúpil diváčke, ktorá prišla na poslednú chvíľu a trvala neoblomne na tom, že "to je moje miesto".

Napriek tomu, že na festivale platí pravidlo, že neobsadené miesta päť minút pred začatím projekcie sa postupujú ďalším návštevníkom, Sobotka jej po krátkom dohadovaní a následnej zrakovej konzultácii so ženou Olgou džentlmensky vyhovel. Keď sa zdvihol, zasiahli organizátori a spoločne s manželkou ho presadili.

Ukázalo sa, že v sále filmového festivalu v Karlových Varoch sú si všetci rovní, bez ohľadu na to, či ide o premiéra a jeho manželku alebo bežného diváka, dodali novinky.cz.

Na bizarnú situáciu zareagoval aj režisér filmu Radek Bajgar, ktorý pod fotografiu s "vyhadzovaným" Sobotkom napísal: "Projekcia Teórie tigra vo Varoch. Pani uhájila svoje sedadlo a premiér si musel hľadať iné miesto. To už ako by sme boli slušná krajina!"

Viac o téme: Bohuslav SobotkaMedzinárodný filmový festival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu