Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Množia sa útoky proti moslimom a prípady ich zastrašovania: Útočník zbil dnes jedného ich člena

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

FORT PIERCE - Pred islamskou modlitebňou v meste Fort Pierce v americkom štáte Florida, do ktorej chodieval aj páchateľ útoku v nočnom gay klube v Orlande, zbili jedného z členov moslimskej kongregácie. Informovala o tom agentúra AP, ktorá sa odvolala na vyhlásenie Rady pre americko-islamské vzťahy (CAIR).

Útočník spôsobil svojej obeti zranenie na hlave a vyrazil jej zub. CAIR obeť neidentifikovala a neuviedla, či si rozsah zranení vyžiadal hospitalizáciu.

CAIR v uplynulých dňoch miestneho šerifa už viackrát upozorňovala, že na celej Floride sa množia útoky proti moslimom a prípady ich zastrašovania. Preto CAIR žiada aj posilnenie bezpečnosti islamského centra vo Fort Pierce, kam sa modliť prichádzal aj vrah z Orlanda Omar Mateen. Hovorca CAIR upozornil úrady, že členmi kongregácie vo Fort Pierce sú i ľudia, ktorí pri vyšetrovaní streľby v Orlande spolupracovali s políciou a FBI a mali by mať ochranu. 

Miestny šerif Ken Mascara vo svojom vyhlásení informoval, že v okolí mešít, ktorých je na Floride 120, sa hliadkuje častejšie ako pred útokom v Orlande. Dodal, že na ďalšie posilnenie ochrany moslimských objektov nemá financie ani personál. Súčasne vyhlásil, že jeho úrad nedostal žiadne hlásenia o vyhrážaní sa mešite vo Fort Pierce.

Dvadsaťdeväťročný Mateen spustil v nedeľu 12. júna nadránom streľbu v nočnom klube Pulse vo floridskom meste Orlando, pričom zabil 49 ľudí a zranil ďalších 53 osôb.

Viac o téme: MoslimFort Pierce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu