Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Českí poslanci dnes zriadili zvláštnu komisiu: Zaoberať sa bude touto otázkou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: psp.cz)

PRAHA - Česká Poslanecká snemovňa zriadila dnes vyšetrovaciu komisiu pre otázku reorganizácie tamojšej polície. Informoval o tom český spravodajský server Novinky.cz.

Za návrh dnes večer hlasovalo 132 českých zákonodarcov, proti bol jeden. Komisia bude mať sedem členov, pričom z každého poslaneckého klubu bude spolupracovať jeden zástupca. Členovia dnes odhlasovanej komisie sa budú voliť v stredu, jej predseda v piatok. Predsedníctvo by podľa serveru Novinky.cz mohol získať zástupca opozície, do úvahy pripadá Pavel Blažek z ODS. Po zvolení predsedu by tento orgán mohol začať svoju činnosť už v piatok.

Komisia by mala vyšetriť okolnosti ohľadne situácie v polícii, ktoré posledné týždne rozdúchavajú spory vo vládnej koalícii. Komisia by sa mala zaoberať rôznymi podozreniami súvisiacimi s postupom policajného prezídia, policajtov z protimafiánskeho útvaru a štátnych zástupcov z olomouckého vrchného štátneho zastupiteľstva ohľadne policajnej reorganizácie. Komisia by výsledky svojej činnosti mala snemovni predložiť do konca októbra.

Viac o téme: Reorganizácia polície
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu