Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prezidentove priority nabrali na sile: Polícia zabila 25 drogových zločincov

Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte (Zdroj: SITA)

MANILA - Filipínska polícia zlikvidovala v priebehu piatich dní 25 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Bezpečnostné zložky tejto ostrovnej ázijskej krajiny zintenzívnili boj proti drogovej kriminalite po tom, čo ho budúci prezident Rodrigo Duterte označil za jeden z pilierov svojej politiky.

"Je to priorita č.1 nášho novozvoleného prezidenta," vyhlásil dnes podľa tlačovej agentúry DPA jeden z policajných hovorcov. Policajti zabili 25 podozrivých z drogovej trestnej činnosti v dňoch 16.-20 júna. Vo väčšine prípadov išlo o dílerov, ktorí sa bránili zadržaniu.

Podrobnosti o okolnostiach a dejiskách policajných akcií však nie sú známe. Celkový počet osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti, ktorých od začiatku roka zlikvidovala filipínska polícia, sa tak zvýšil na 93.

Novozvolený prezident krajiny sa funkcie hlavy štátu ujme 30. júna. Sedemdesiatjedenročný doterajší starosta mesta Davao na juhu krajiny suverénne zvíťazil v májových voľbách i vďaka sľubom, že skoncuje s kriminalitou a obchodovaním s drogami v krajine v priebehu šiestich mesiacov.

Viac o téme: DrogyFilipínyRodrigo Duterte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu