Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

USA varujú pred dovolenkami v Európe: Hrozia útoky, toto môžu byť hlavné ciele teroristov!

Teroristické útoky v Paríži zasiahli celý svet. Zobraziť galériu (3)
Teroristické útoky v Paríži zasiahli celý svet. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Ministerstvo zahraničných vecí USA upozornilo Američanov na možné teroristické útoky v Európe tento rok v lete. Varovanie platí do konca augusta. "Varujeme občanov USA pred rizikom teroristických útokov po celej Európe, ktorých cieľom môžu byť veľké akcie, turistické letoviská, reštaurácie, obchodné centrá a dopravná sieť," uvádza sa vo vyhlásení.

Poliakovi (27) stačil jediný status na webe a všetkých dal do pozoru: Vyviedol takúto koninu

"Veľké množstvo turistov, ktorí počas letných mesiacov navštívia Európu, bude predstavovať veľké terče pre teroristov plánujúcich útoky na verejné miesta, najmä pri príležitosti veľkých akcií," upozornilo ministerstvo.

Americká diplomacia osobitne varovala pred možným útokom na európsky futbalový šampionát, ktorý bude v júni a júli hostiť Francúzsko. "Štadióny, fanúšikovské zóny a priestory s prenosom zápasov futbalového turnaja vo Francúzsku a po celej Európe sú možným terčom teroristov, rovnako ako aj iné veľké európske športové akcie a verejné zhromaždenia," uviedlo ministerstvo.

USA varujú pred dovolenkami
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Washington tiež upozorňuje na možnosť veľkého sústredenia ľudí na Svetovom dni katolíckej mládeže, ktorý je plánovaný na koniec júla v poľskom Krakove. Zúčastniť sa ho má až 2,5 milióna osôb. Američania sú varovaní, že poľská infraštruktúra môže byť v tomto období preťažená a bezpečnostné opatrenia môžu byť rozsiahlejšie.

Občania USA by mali byť ostražití vo verejných dopravných prostriedkoch, mali by sa vyhnúť preľudneným miestam, riadiť sa príkazmi miestnych úradov, sledovať správy médií a udržiavať trvalý kontakt s rodinou.

USA varujú pred dovolenkami
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Európske úrady sa ďalej snažia zabezpečiť verejnú bezpečnosť a zmariť sprisahanie teroristov. Úzko spolupracujeme s našimi spojencami a budeme s našimi európskymi partnermi ďalej zdieľať informácie, ktoré pomôžu zisťovať teroristické hrozby a čeliť im," hovorí sa v americkom vyhlásení.

Viac o téme: Teroristický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu