Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odhalili otrasnú pravdu o vyvraždení celej rodiny: Národ v šoku z beštiality trénera!

Policajný kapitán a prokurátorka informovali v piatok o prípade médiá. Zobraziť galériu (2)
Policajný kapitán a prokurátorka informovali v piatok o prípade médiá. (Zdroj: SITA/AP)

RUPPERSWIL - Švajčiarske mestečko Rupperswil je v šoku po tom, čo sa prevalilo, že dlhoročný futbalový tréner mládeže je podozrivý z brutálnej vraždy štyroch ľudí spáchanej vlani v decembri. Thomas N. (33) mal zabiť Carlu Schauerovú (†48), jej dvoch synov vo veku 13 a 19 rokov, ako aj priateľku (†21) jedného zo synov v obci 30 km západne od Zürichu. Prokurátorka sa vyjadrila, že muž urobil "komplexné priznanie" po svojom zatknutí vo štvrtok.

Syn (19) ruského magnáta brutálne zavraždil matku: Mal z nej vyháňať diabla, lebo s ním chcela sex

Roland Wenger, hovorca futbalového klubu FC Sarmenstorf, kde tréner pôsobil, povedal, že členovia sú z tejto správy zdesení. "Nikto v klube by si nepomyslel, že Thomas N. by bol niečoho takého schopný, vždy bol slušný," povedal denníku Tages-Anzeiger v rozhovore uverejnenom v sobotu.

Starosta Rudolf Hediger sa vyjadril, že zavládla istá úľava zo zatknutia, ale taktiež "určité množstvo hanby a zdesenia, že bol členom našej obecnej komunity". Podľa prokurátorky Barbary Loppacherovej išo o slobodného miestneho obyvateľa, ktorý nemal na konte žiadne predchádzajúce odsúdenia, ani spojenie s obeťami. Na základe jeho vyhlásenia a vyšetrovania polícia verí, že konal sám. Prokurátorka sa domnieva, že zabíjal z finančných a sexuálnych dôvodov.

Úrady odhalili detaily zločinu minulý piatok. Podozrivý podľa vyšetrovateľov podnikol cestu do Schauerovej domu 21. decembra. Obetiam zapchal ústa a matku prinútil vybrať 11-tisíc eur. Potom zviazal aj ju, znásilnil mladšieho syna a všetkých štyrom prerezal hrdlá. Dom nakoniec podpálil, informoval policajný kapitán Markus Gisin.

Absencia akéhokoľvek spojenia medzi obeťami a podozrivým sťažovala vyšetrovateľom prácu, dodal Gisin. Po jeho zatknutí mohla polícia prepojiť jeho odtlačky prstov a DNA s prípadom. Zatknutie páchateľa by mohlo zabrániť ďalším vraždám. Existujú totiž predpoklady, že mal konkrétne plány pre podobné trestné činy.

Viac o téme: VraždaŠvajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu