Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čecha podnecujúceho k nenávisti budú prešetrovať: Stále vyučuje na univerzite!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Okresný súd v Českých Budějoviciach vrátil dnes polícii na došetrenie prípad vodcu Bloku proti islamu (BPI) Martina Konvičku, ktorý je obžalovaný z podnecovania k nenávisti. S odvolaním sa na zdroj z prostredia súdu o tom dnes informovali české médiá.

Podľa štátneho zastupiteľstva sa mal Konvička dopustiť podnecovania k nenávisti svojimi výrokmi zverejnenými na Facebooku začiatkom apríla, uviedol spravodajský server Novinky.cz. "Ak vstúpime do politiky, vyhráme voľby, vás, moslimov, namelieme do mäsovokostnej múčky," napísal v jednom z nich. Konvičkovi hrozia až tri roky väzenia alebo iný alternatívny trest.

Podnet na trestné stíhanie Martina Konvičku podala začiatkom vlaňajška štátna zástupkyňa v Jablonci nad Nisou Věra Nováková. Šéf Bloku proti islamu stále pôsobí ako akademický pracovník na Prírodovedeckej fakulte Juhočeskej univerzity. Jej dekan František Vácha uviedol, že situáciu nebude riešiť, kým nerozhodne súd. Blok proti islamu začiatkom týždňa vypovedal zmluvu o volebnej spolupráci s hnutím Úsvit-Národná koalícia. Obe zoskupenia mali spolupracovať na nadchádzajúcich krajských a senátnych voľbách.

Viac o téme: Súd Martin KonvičkaVrátenie prípadu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu