Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Šialený experiment mladíkov: Týmto činom dali do pohotovosti celý hotel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

VIEDEŇ - V jednej z izieb hotela vo viedenskej štvrti Favoriten sa vo štvrtok našli dve po domácky vyrobené funkčné bomby. Oboch obyvateľov izby vypočuli pracovníci Úradu pre ochranu ústavy, ktorý následne vylúčili teroristický charakter prípadu, informovala dnes rakúska polícia.

Podozrivé predmety našiel hotelier pri kontrole izby, aby následne zalarmoval bezpečnostné zložky. Privolaný pyrotechnik po preskúmaní predmetov konštatoval, že ide o po domácky vyrobené bomby.

Ako dnes pre rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF uviedol policajný hovorca Thomas Keblinger, v izbe bývali dvaja rakúski občania z Villachu vo veku 23 a 17 rokov, ktorí boli v hlavnom meste služobne a v hoteli žili už niekoľko mesiacov. Obaja zrejme "zo zvedavosti" experimentovali s trhavinou, povedal hovorca a dôrazne vylúčil politický alebo teroristický motív.

Na staršieho z dvojice, ktorá si údajne chcela overiť, či je schopná vyrobiť bombu a či taká bomba aj skutočne vybuchne, uvalili väzbu, mladší je stíhaný na slobode. Za trestný čin "zámerného ohrozenia trhavinou" možno v zmysle platnej legislatívy udeliť v Rakúsku trest do desiatich rokov väzenia (pre staršieho z dvojice) a maximálne piatich rokov odňatia slobody (pre mladšieho).

Zatiaľ je predmetom skúmania, aké dôsledky by bola mala prípadná explózia bômb, ktoré však špecialisti označili za mimoriadne nebezpečné.

Viac o téme: Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu