Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Belgicku zabili strážcu jadrovej elektrárne: Ukradli mu kartu, ďalší plánovaný útok?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRUSEL - V belgickom meste Charleroi bol zastrelený člen bezpečnostnej služby pôsobiaci v belgických jadrových prevádzkach; vrah či vrahovia mu ukradli jeho služobnú kartu. Uviedol to dnes web belgického denníka La Derniere Heure. Stalo sa tak krátko po utorkových atentátoch v Bruseli a podľa denníka to vyvolalo obavy bezpečnostných zložiek, podľa ktorých jadrová elektráreň patrí v Belgicku k možným cieľom teroristov.

Vražda, o ktorej úrady neinformovali verejnosť, sa stala vo štvrtok večer. Služobná karta bola rýchlo deaktivovaná a hľadá sa odpoveď na otázku, či bola motívom zločinu. Podľa zdrojov denníka je táto možnosť tak pravdepodobná, že by justičné orgány boli radšej, keby sa tento znepokojujúce incident nedostal na verejnosť. "Informácie ale presiakli zo strany Charleroi," dodal denník.

Policajný hovorca agentúre Reuters povedala, že prípad nebude komentovať s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

Denník La Dernière Heure vo štvrtok napísal, že bratia Khalid a Brahim El Bakraouiovi, ktorí sa v utorok odpálili na bruselskom letisku a v bruselskom metre, sledovali riaditeľa belgického strediska pre výskum jadrovej energetiky (SCK / CEN). Nakrúcali ho skrytou kamerou krátko po vlaňajších novembrových teroristických atentátoch v Paríži. Hodiny trvajúce zábery, na ktorých je zachytený prierez riaditeľovým dňom, našli policajti pri jednej z razií.

Utorkové atentáty v Bruseli pripravili o život 31 ľudí a stovky osôb utrpeli zranenia.

Viac o téme: Jadrová elektráreňBelgickoCharleroi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu