Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Trump sa vyhne obvineniam z podnecovania nepokojov: Úrady nemajú dosť dôkazov

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

FAYETTEVILLE - Úrady v Severnej Karolíne nenašli dostatok dôkazov na to, aby voči republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi vzniesli obvinenia v súvislosti s násilnou potýčkou na jednom z jeho mítingov z minulého týždňa. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

Úrad šerifa okresu Cumberland v pondelok večer miestneho času oznámil, že podľa názoru právnikov i šerifa by zhromaždené dôkazy na základe štátnej legislatívy nestačili na to, aby Trumpa alebo jeho volebný tím usvedčili z podnecovania nepokojov.

Polícia síce naďalej vyšetruje iné aspekty potýčky, vyšetrovanie týkajúce sa Trumpa a jeho volebného tímu sa skončilo a neočakávajú sa žiadne obvinenia voči nim. V prvom vyhlásení z pondelka úrad šerifa ešte uvádzal, že vyšetrovatelia naďalej skúmajú míting v meste Fayetteville v okrese Cumberland z minulej stredy, počas ktorého muža vyvádzaného z podujatia udreli do tváre.

Účastníka mítingu už obvinili z útoku, výtržníctva a vyhrážania sa po tom, ako videozábery ukázali, že udrel muža, ktorého odvádzali policajti. Trump počas tohto mítingu hovoril o predošlom podujatí, na ktorom sa protestujúci pobil s jeho stúpencami. Trump publiku povedal: "Začali mu odplácať údery. Bolo to skvelé."

Volebný tím vedúceho uchádzača o nomináciu Republikánskej strany uviedol, že hala, kde sa míting konal, bola prenajatá na súkromné podujatie. "A títo ľudia sa zúčastnili so zámerom spôsobiť problémy. Boli tam len preto, aby rozčuľovali a rozhnevali dav. Práve títo protestujúci a štváči porušili (zákon)," napísal Trumpov tím.

Viac o téme: NepokojeDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu