Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Belgicko ukončilo takmer 20-ročný spor: Táto cirkev mala vykonávať poriadne nekalé činy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: saintpetersblog.com)

BRUSEL - Bruselský trestný súd dnes pozastavil všetky právne konania zamerané voči scientologickej cirkvi v Belgicku. Televízna stanica RTBF pripomenula, že sa tak ukončilo takmer 20-ročné súdne vyšetrovanie. Súd dnes krátko popoludní rozhodol, že všetky obvinenia týkajúce sa scientologickej cirkvi v Belgicku a 11 jej členov sú "neprijateľné".

Súdne vyšetrovanie sa týkalo dvoch organizácií - belgickej pobočky Scientologickej cirkvi a Európskeho úradu pre ľudské práva, čo je v podstate bruselské zastúpenie americkej Scientologickej cirkvi. Súd zároveň vyšetroval aj 11 členov oboch organizácií a ich bývalých vodcov. Hlavnými dôvodmi trestného stíhania boli vytvorenie zločineckej skupiny, finančné podvody, nezákonný výkon lekárskej praxe, porušenie práva na súkromie a vydieranie.

V prípade opačného rozsudku by scientologickej cirkvi, ktorá je vo viacerých krajinách považovaná za sektu, ale oficiálne uznaná ako náboženstvo v Spojených štátoch, na území Belgicka hrozil zákaz. Zákaz tejto cirkvi požadovala prokuratúra.

Predseda trestného súdu Yves Regimont konštatoval, že obvinenia predložené prokuratúrou boli "deravé" a nepostačujúce na dokázanie viny, pričom obžalovaní boli od začiatku procesu označovaní za vinných, čo im neumožnilo mať spravodlivý súdny proces.

Viac o téme: BruselBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu