Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odtajnené dokumenty usvedčujú hlavu scientológov: Špinavé praktiky, sledovanie a klamanie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Scientológovia sa neštítia pred ničím. Hlava sekty dala sledovať vlastného otca, aby náhodou nič neprezradil z tajomstiev sekty. Najal si na to dvoch súkromných detektívov, ktorí sa od otca ani nepohli. Polícia ich však zachytila a teraz vyplávali na povrch nové dokumenty odhaľujúce ich prácu.

Rok a pol sledovali súkromní detektívi otca šéfa scientologickej sekty. Odpočúvanie, sledovanie mailov a ploštica v aute. Takto si posvietil na vlastného otca hlava sekty David Miscavige. Scientológovia platili dvom detektívom 10 tisíc dolárov za týždeň, pretože sa báli, aby neprezradil príliš veľké tajomstvá fungovania cirkvi.

Dokumenty od polície získali americké noviny Los Angeles Times. Scientológovia sa zubami nechtami bránia pred verejnosťou, aby nevidela pod pokrývku naozajstných praktík sekty. Tá totiž čelí dlhotrvajúcim obvineniam o zastrašovaní, ubližovaní bývalých ši súčasných členov. Scientológovia jednoducho nechcú, aby verejnosť videla, čo sú naozaj zač.

Takto vyzerá chrám scientológov zvnútra
Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerá chrám scientológov zvnútra  (Zdroj: SITA)

Otca, Ronalda Miscavigeho, sledovalo súkromné očko Dwayne Powell (43). Toho zatkli v júli2013 s dvomi puškami, štyrmi ručnými zbraňami, 2 tisíc nábojmi a podomácky vyrobeným tlmičom v jeho požičanom vozidle SUV. Keď sa ho podľa policajných dokumentov spýtali na svoju výzbroj, odpovedal, že bol na obyčajnom love. „Musím vám dať moje meno?“, spýtal sa policajtov. „Aký zákon som porušil?“.

Všetko popierajú

V jeho osobnom aute Ford našli policajti laptopy, baterku, nôž, identifikačné údaje detektíva, ďalekohľad, paralyzér a sledovacie zariadenie. Odmietol prezradiť, pre koho pracuje, no neskôr priznal, že si ho najala sekta scientológov, aby sledoval otca hlavy sekty. Druhým detektívom mal byť jeho Powellov 21-ročný syn.

Keď sa novinári pýtali šéfa scientológov, či pozná detektíva Powella, zaprel ho. „Pán Miscavige nepozná pána Powella, nikdy o ňom nepočul, nikdy sa s ním nerozprával, nikdy si ho nenajal a nikdy mu neprikázal nikoho sledovať,“ znela odpoveď ďalšieho z rady právnikov, ktorého si scientológovia platia.

Nechajte ho umrieť

Na jednej sledovačke detektívi napadli otca Ronalda, ktorý bol na nákupoch, pretože si mysleli, že má infarkt. Zatelefonovali prostredníkovi kvôli ďalším inštrukciám. O dve minúty naspäť volal David Miscavige naspäť. Podľa tajných dokumentov, povedal toto: „Keď je čas, aby Ron zomrel, nechajte ho umrieť a nič nerobte.“

Polícia sa opýtala detektíva Powella priamo, či je najatý, aby zabil starého Ronalda. Powell odmietol. Prezradil však, že súčasná hlava cirkvi sa obáva, aby jeho otec, ktorý odišiel od scientológov, nič neprezradil. Detektívova práca sa mala týkať iba sledovania a monitorovania ľudí s ktorými sa stýka.

Celú situáciu nechcel komentovať ani Ronald Miscavige. Prezradil len to, že spolu s družkou mali stále pocit, že ich niekto sleduje. Detektívi okrem iného prezerali jeho odpadky, fotili ho všade, kde chodil alebo sledovali jeho vozidlo. Dokumenty tiež prezrádzajú, že keď išiel Ronald do internetovej knižnice, fotili ho spoza chrbta. Keď sa išiel najesť do reštaurácie, sedeli pri ňom alebo iba neďaleko a načúvali.

Nový dokument o scientológoch odhaľuje pravdu

Na svete je nový dokument mapujúci sektu scientológov. Prezentuje nelichotivé zistenia po dlhých rozhovoroch s priamymi účastníkmi sekty. Tým mali pomotať hlavu sladké reči vedúcich predstaviteľov, ktorí od nich mámili peniaze. Dokument s názvom Going Clear je podľa HBO najsledovanejší film za poslednú dekádu.

Odtajnené dokumenty usvedčujú hlavu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Film natočil Alex Gibney a volá sa "Odhalenie: Scientológia a väzenie viery" (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief). Snímka, ktorá mala premiéru v kinách na konci marca prináša detailný pohľad praktík cirkvi k upevňovaniu viery svojich členov a ich skúseností o tom, čo všetko sú schopní podsúpiť v mene svojho náboženstva.

Jedným z ďalších amerických portálov, ktorý upozornil na tento nový dokument a sektu scientológov, je Vulture. Podľa neho v dokumente môžete vidieť obrady, ktoré vyzerajú ako "nacistické zjazdy". Takisto v ňom prezentuje zábery na lídrov tejto sekty, ktorí sa úspešne vyhýbajú novinárskym otázkam.

Dokumnet prezentuje podľa Vulture scientológiu ako "brutálnu, silne represívnu organizáciu. Ich súčasný líder David Miscavige, ktorý prevzal kormidlo po Hubbardovej smrti, sa drží hesla: Nidy sa nebrániť, vždy útočiť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu