Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Žena uniesla v Prahe dievčatko (8): Chcela ho uchrániť pred mimozemšťanmi

identikit hľadanej ženy
identikit hľadanej ženy (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Tragikomický prípad riešia policajti v Prahe. Pátrajú po žene, ktorá sa pokúsila uniesť dievčatko. Našťastie, to sa podarilo zachrániť. Šokujúci je ale dôvod konania neznámej ženy. Dievčatko vraj chcela uchrániť pred ufónmi a mimozemšťanmi.

Podivuhodný incident sa odohral ešte uplynulý rok deň pred Vianocami. "Neznáma žena o trištvrte na osem večer odviedla zo Staromestského námestia osemročné dievčatko. Dokonca mu nasadila pri odchode na hlavu svoju bielu zimnú čiapku, ktorej konce sú od uší pretiahnuté do šálu," informoval hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan.

Dievčatko treba zachrániť

Neznáma žena približne hodinu a pol chodila s dievčatkom ulicami metropoly, keď spoločne došli až do Letenských sadov. Tam dievčatko schovala do jedného z krovísk. Našťastie, v tej chvíli išiel okolo muž, ktorý venčil svojho psa. Únoskyňa ho oslovila a poprosila ho, aby jej pomohol dievčatko zachrániť. Vydesený muž sa bezprostredne opýtal, pred čím alebo kým treba dievčatko zachrániť. "Na to sa mu dostalo odpovede, že pred mimozemšťanmi a ufónov, ktorých je plná planéta. Podľa ženy sa vraj majú maskovať ako ľudia a jediná obrana pred nimi je vraj predstierať kómu," ozrejmil konanie ženy policajný hovorca a doplnil, že mužovi boli tieto slová podozrivé, a preto zavolal na 158. Ostal na blízku pri spomínanej žene "záchrankyne", ktorá zakrátko dievčatko z parku priviedla. 

Ohrozená planéta

Muž sa dal so ženou opäť na chvíľku do reči. Dozvedel sa ďalšie informácie o ohrození našej planéty a nebezpečenstva mimozemšťanov. Odrazu ale žena pravdepodobne zistila, že niečo nie je v poriadku a od muža začala utekať. "Muž ju logicky neprenasledoval, lebo mal hlavne starosť o osemročné dievčatko, ktoré zostalo s ním. Nechcel už pripustiť, aby dievčatko bolo samo napospas nočnej metropole," doplnil Hulan.

Prípadom sa teraz intenzívne zaoberajú pražskí kriminalisti. Udalosť prešetrujú pre podozrenie z trestného činu únos. Za ten hrozí žene, v prípade jej vypátranie a odsúdenie, trest odňatia slobody až na tri roky. Podľa medializovaných informácií nie je vylúčené, že žena trpí nejakou psychickou poruchou.

Polícia žiada o pomoc

Kriminalisti vykonali celý rad operatívno pátracích úkonov, avšak žiaden z nich nemal do teraz pozitívny výsledok. Preto sa polícia obracia s prosbou o pomoc na širokú verejnosť. Ak by ktokoľvek poznal ženu na záberoch bezpečnostných kamier a poznal jej identitu, alebo vedel, kde býva, alebo kde sa momentálne zdržiava, nech odovzdá tieto informácie polícii prostredníctvom linky tiesňového volania 158.

Mestské kamery zachytili pohyb podozrivej ženy. Na videu vidno, ako neznáma žena s dievčatkom osloví muža, ktorý privolal políciu. Žena po chvíli z miesta uteká. 

Hľadaná žena z Prahy

Viac o téme: PátranieIdentikitMimozemšťaniaPrahaHľadaná žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu