Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Takmer neodhalená vražda Slováka (†35) vo Viedni: Pravda vyšla na povrch za zvláštnych okolností

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Viedenský súd včera poslal na sedem rokov za mreže 28-ročného Čecha, ktorý utĺkol známeho kameňom. Muž sa k činu najskôr priznal väzenskej psychologičke a potom úradom. Zadržaný bol pôvodne kvôli majetkovej trestnej činnosti v Českej republike, informovala agentúra APA. Odsúdený je s výškou trestu uzrozumený.

Príbeh najzáhadnejšej vraždy v dejinách Slovenska: Dôkaz, ako ľahko sa dá kúpiť smrť

Muž vo vínnej pivnici vo viedenskej mestskej časti Floridsdorf ubil známeho kameňom o veľkosti päste. Čin by pravdepodobne nevyplával na svetlo, keby sa muž nezveril väzenskej psychologičke. Zadržaný bol tento rok 27. februára vo Viedni, pretože ho české úrady hľadali kvôli majetkovému deliktu. Muž bol pritom už predtým v Česku osemkrát súdne trestaný.

Vo vydávacej väzbe 4. marca psychologičke povedal, že medzi Vianocami a Novým rokom zabil iného muža. Pri vyšetrovaní potom policajtov zaviedol na miesto činu a ukázal im mŕtve telo, ktoré ukryl pod stavebným materiálom v neďalekej úžľabine.

Súdny lekár Nikolaus Klupp konštatoval, že obeť odsúdeného, ​​35-ročný Slovák, zomrel na následky zvlášť silných rán do hlavy a že utrpel viacnásobné zlomeniny tvárových kostí.

Vrah a jeho obeť žili vo Viedni ako bezdomovci a spoznali sa v charitatívnom zariadení pre ľudí bez domova. Spriatelili sa a vlani v decembri spolu niekoľkokrát prespali v opustenej vínnej pivnici na viedenskej ulici Wagramer Strasse. Osudného večera sa pohádali a navzájom sa urážali. Čech vypovedal, že Slovákovi dal najskôr facku, načo ten schmatol nôž a zranil ho na nohe.

"Tak som vzal najbližší kameň a dvakrát ho udrel do hlavy," uviedol obžalovaný, ktorému hrozilo až desaťročné väzenie, do protokolu. Pripustil, že sa cíti vinný, ale tvrdil, že konal v sebaobrane zo strachu, že bude znovu bodnutý. K tomu súd prihliadol ako k poľahčujúcej okolnosti.

Viac o téme: Vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu