Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma na letisku v Las Vegas: VIDEO Boeing plný ľudí začal horieť priamo na dráhe

Na letisku v Las Vegas horelo lietadlo Zobraziť galériu (5)
Na letisku v Las Vegas horelo lietadlo (Zdroj: SITA)

LAS VEGAS – Jeden z motorov lietadla britských aeroliniek British Airways začal horieť, keď sa lietadlo pripravovalo k vzletu na letisku v Las Vegas.

Cestujúcim sa podarilo lietadlo opustiť, iba dvaja boli prevezení do nemocnice s ľahkými zraneniami, a hasiči požiar uhasili za pomoci spomaľovačov horenia, uviedla agentúra AP.

Hovorca medzinárodného letiska v Las Vegas Chris Jones uviedol, že na palube bolo 159 cestujúcich a 13 členov posádky. Všetkým sa podarilo lietadlo opustiť.
 

Podľa správy na Twitteri boli dve osoby prevezené do nemocnice s ľahkým zranením. Lietadlo Boeing 777-200 malo letieť do Londýna. Podľa hasičov požiar nespôsobila havária.

Cestujúcich prepadla panika

„Pred vzletom bolo ešte všetko v poriadku, ale zdalo sa mi, že lietadlo je na dráhe príliš dlho. Sedel som v ľavej časti lietadla hneď za krídlom pri okne. Odrazu som započul veľkú ráno, ľudia začali byť nervózni a zakrátko nebolo kvôli dymu vidno z okna,“ opísal desivé momenty tesne pred vzlietnutím 29-ročný cestujúci z Newcastle pre Mirror. Lietadlo už stihlo nabrať rýchlosť, keď z neho šľahali plamene.

Zamestnanci na palube sa snažili cestujúcich upokojiť a pripravovať na evakuáciu, pretože vznikla obava, že by mohlo explodovať. Lietadlo vzápätí vysunulo núdzové nafukovaciu šmykľavku na vystúpenie cestujúcich a o dve minúty už lietadlo hasili požiarnici.

„Keď lietadlo vzlietalo, spal som ale zobudil ma rachot ba vôňa dymu, Najprv som zostal sedieť, ale potom zaznel príkaz na evakuáciu a ľudia sa v paniku dali  na útek,“ uviedol ďalší z cestujúcich, ktorý ako ostatní pasažieri opustil lietadlo s horiacim motorom bez zranenia.

Na letisku v Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na letisku v Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na letisku v Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Las VegasBritish airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu