Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť Slováka Martina (†26) v Chorvátsku a nehoda pohrebáka majú dohru: Vodič je vo väzbe

Martin zahynul pri nehode v Chorvátsku. Zobraziť galériu (4)
Martin zahynul pri nehode v Chorvátsku. (Zdroj: Dubrovački dnevnik, FB)

ZÁHREB - Minulý týždeň sa na chorvátskej diaľnici odohrali dve nehody s následkom smrti, ktorých hlavnými účastníkmi boli občania Slovenska. V prvom prípade prišiel o život mladý motorkár Martin a o dva neskôr spôsobilo zrážku približne na rovnakom mieste auto pohrebnej služby, ktorá viezla späť do domoviny jeho telo. Náraz do Fiatu Uno bol taký silný, že jeho vodič stret neprežil. Miestne portály teraz priniesli ďalšie podrobnosti o tejto zvláštnej zhode okolností.

K prvej nehode došlo v pondelok okolo druhej hodiny popoludní na ceste D-8, neoficiálne zvanej aj Jadranská magistrála, neďaleko chorvátskej obce Zaton Doli, ležiacej blízko hraníc s Bosnou a Hercegovinou.

Motocyklista mieril na hraničný priechod, prešiel do protismeru a zrazil sa s autom, ktoré šoféroval päťdesiatdvaročný Čech. Vo vozidle utrpela ľahké zranenia jeho spolucestujúca (57), ktorú ošetrili v nemocnici v Dubrovníku. Motorkár zahynul.

Nehoda motocyklistu v Chorvátsku
Zobraziť galériu (4)
Nehoda motocyklistu v Chorvátsku  (Zdroj: dubrovackidnevnik.rtl.hr/Nikša Klečak)

O dva dni neskôr sa pohrebné vozidlo z Detvy zrazilo na rovnakom úseku cesty s Fiatom Uno, ktorý šoféroval 68-ročný vodič z Dubrovníka. Zrážku neprežil. Portál dubrovackidnevnik.rtl.hr teraz zverejnil ďalšie detaily nehody.

Chorvátska polícia uviedla, že pohrebné vozidlo šoféroval 64-ročný Slovák J.K:, ktorý prešiel do protismeru, kde sa zrazil so spomínaným Fiatom, ktorý skončil za zvodidlami, mimo cesty. V tom čase už bolo telo motorkára naložené v aute a smerovalo späť na Slovensko.

Približne 60 km od nemocnice v Dubrovníku došlo k závažnej nehode. Šofér pohrebáckeho mercedesu išiel rýchlosťou viac ako 120 km/h a za volantom sedel bez spánku 16 hodín, čo sa podpísalo pod únavu. Po tragickej udalosti ho vzali na 30 dní do väzby a mohlo by byť proti nemu vznesené trestné oznámenie. Zatiaľ má prípad v rukách vyšetrujúci sudca.

Nehoda pohrebného vozidla
Zobraziť galériu (4)
Nehoda pohrebného vozidla  (Zdroj: Dubrovački dnevnik)

Rozlúčka na sociálnych sieťach

Po neúspešnom pokuse o transport na Slovensko telo motorkára vrátili späť na oddelenie patológie v nemocnici v Dubrovníku. Druhý pokus bol však už pravdepodobne úspešnejší. Mladý Slovák by totiž mal mať dnes popoludní pohreb v Detve.

Podľa portálu dubrovackidnevnik.rtl.hr ide o 26-ročného Martina U., vášnivého motocyklistu a IT odborníka, ktorý sa podieľal na vývoji aplikácií. Jeho rodina, príbuzní a priatelia  sa s ním rozlúčili aj na sociálnych sieťach emocionálnymi komentármi a spoločnými fotografiami.

"Nad stratou blízkeho smútime, pretože nám chýba jeho fyzická blízkosť. V bolesti a zúfalstve treba myslieť na to, že náš blízky mal dušu, ktorá žije večne," píše sa v jednom z nich.

Viac o téme: NehodaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu