Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál v Rakúsku: Potraviny určené chudobným nakladala Češka do luxusného BMW

Češka na luxusnom BMW nakupovala v obchode pre chudobných Zobraziť galériu (2)
Češka na luxusnom BMW nakupovala v obchode pre chudobných (Zdroj: Foto: Krone.at)

VIEDEŇ - Rakúšania sú poriadne pobúrení. Do obchodu pre chudobných si prišla nakúpiť mladá žena s dieťaťom. Na prípade by samozrejme nebolo nič zvláštne, keby sa tam nedopravila na luxusnom BMW-čku s českou štátnou poznávacou značkou, ktorého hodnota je približne 60 tisíc eur.

Žena si prišla nakúpiť do viedenského obchodu, ktorý je určený pre chudobných. Fotografie z miesta, ktoré zverejnil rakúsky portál krone.at, pobúrili miestnych obyvateľov. Dobre oblečená žena sa nehanbila a s drzosťou nakladala nakúpené veci do luxusného auta. Na nákupnom vozíku mala navyše zavesenú drahú značkovú kabelku. 

Škandál v Rakúsku: Potraviny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Krone.at)

Obchod je určený ľuďom z nízkej vrstvy, čo musia doložiť celoročným príjmom. Môžu si tam nakúpiť veci pre bežnú potrebu s výrazne nižšími cenami ako v klasických obchodoch. Limit na mesiac je nákup v hodnote 30 eur. Očividne sa nájdu aj takí, ktorí vedia stanovené podmienky obísť.

"Možno nakupovala pre niekoho iného, ​​napríklad ako ošetrovateľka. Alebo možno auto patrí jej známemu. Nič viac nevieme. Musíme ženu najskôr identifikovať," povedala hovorkyňa obchodu Martina Vitek-Neumayerová pre rakúsky portál.

Podobnými prípadmi sa Rakúšania zaoberajú už dlhšie. Stáva sa totiž, že niektorí žijú v luxuse, no preto, aby dosiahli výhody, vykazujú nízke príjmy. Extrémom jej aj to, keď takto nakúpené veci následne predávajú oveľa drahšie.

 

Viac o téme: DávkyBMWRakúskoČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu