Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Statočná Slovenka so štyrmi deťmi: Pri pohľade na dcéru Sandru (18) mi puká srdce

Sandrin život visí na vlásku
Sandrin život visí na vlásku (Zdroj: Mária Hudíková)

NOVÉ ZÁMKY – Hovorí sa , že rozum ponúka veľa racionálnych odpovedí, ale pravda je ukrytá jedine v srdci. A to je prípad 18-ročnej Sandry, ktorá namiesto prvých lások a toho, komu svoje srdce dá, musí riešiť doslova otázky na hrane života.

Málokto si vie predstaviť, aký ťažký je život matky, ktorá sama vychováva štyri deti. „Starám sa o dvoch dospelých synov, ktorí mi musia finančne pomáhať, aby som utiahla domácnosť s ešte ďalšími dvomi deťmi. Štvrtá, 13-ročná dcéra, je práve v puberte a tretia, Sandra, sa narodila s vrodenou srdečnou vadou,“ opisuje svoje pomery Mária Hudíková.

„Sandra musela podstúpiť už dve náročné operácie a tri nápravné zákroky, aby mohla žiť. Okrem toho trpí detskou mozgovou obrnou a čaká ju ešte ďalšia ťažká operácia srdiečka, pri ktorej jej budú dávať novú chlopňu,“ hovorí mama Sandry, ktorá už situáciu nedokáže finančne utiahnuť. Jej dcéra potrebuje drahé vitamíny a lieky. Navyše, pobyt s dcérou v nemocnici kvôli operácii si bude musieť hradiť sama.

Zlá správa z poisťovne

„Sandra bez psychickej podpory upadá do beznádeje. Niekedy som už na konci so silami a mám pocit, že nevládzem ísť ďalej,“ vysvetľuje skrúšená mama, ktorá bola naposledy zamestnaná cez agentúru. Tá však za ňu neodvádzala poplatky zdravotnej poisťovni a nedávno jej prišiel list s nedoplatkom. „Takmer som sa vtedy zrútila, no našla som zopár dobrých ľudí, ktorí mi sčasti pomohli,“ spomína.

Hoci by mnohí z nás v situácii, v ktorej sa ocitla pani Hudáková, stratili hlavu, mama so štyrmi deťmi je odhodlaná bojovať statočne ďalej a nájsť si prácu. „Ak sa mi to nepodarí, obávam sa, že nebudeme mať z čoho žiť,“ otvorene priznáva Sandrina mama, ktorá je momentálne evidovaná na úrade práce a rozhodla sa z posledných síl poprosiť o pomoc. „Všetkých dobrých ľudí prosím o podporu pre moju rodinu, pre moje deti, pretože situácia nás drví,“ dodáva na záver so závideniahodnou dávkou nádeje a pevnej vôle.

Sandre môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Mária Hudáková

Číslo účtu: 2011121851/0200

Telefónny kontakt: 035/6578335 

Email: maria.hudikova@zoznam.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Viac o téme: Sandra Hudáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu