Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hasič zachránil dievčatko (9) z horiaceho domu: Dobrý skutok sa zvrtol na beštiálny čin

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Britský hasič čelí pobytu vo väzení potom, čo znásilnil maloleté dievčatko. Stalo sa tak ešte v januári roku 1994, ale tento hrozný čin vyplával na povrch až teraz, keď má jeho obeť už 30 rokov. Vyhrážal sa jej totiž, že ak to niekomu povie, zabije jej matku. Na rováši má toho však ešte oveľa viac.

Otrasný prípad: Adrian (15) znásilnil a zavraždil dievčatko (†8), telo hodil do kontajnera

Na vrchnom súde v Glasgowe odznelo, že hasič John McGinn (56) sa vrhol do ohňa zúriaceho v dome v Bellshill, na severe grófstva Lanarkshire. Matku obete previezli do nemocnice, pretože sa nadýchala dymu a dievča odviedli k babičke. Znásilnenie sa odohralo práve tam. Muž najprv predstieral, že sa budú len hrať, potom ho napadol, zakryl mu rukou ústa a znásilnil ho.

"Povedala som mu, aby prestal. On nato, že ak o tom niekomu poviem, zabije moju matku," uviedla obeť na súde. Tej trvalo veľmi dlho, než sa z vyhrážok spamätala, nabrala odvahu a oznámila trestný čin. McGinn trval na tom, že je nevinný a opísal svoju obeť ako "nie veľmi pekného človeka".

Vyhlasoval, že obvinenia sú "vyložené lži" a trval na tom, že by radšej zomrel, než by bol pedofilom. "Radšej by som si strelil guľku do hlavy, ako byť pedofil. Obesenie je príliš dobré pre pedofila," vysvetľoval detektívom. Podľa neho ho žena iba chcela vydierať. Napriek tomu ho súd uznal vinným zo šiestich skutkov, vrátanie znásilnenia a bude odsúdený koncom tohto mesiaca.

Na súde tiež odznelo, že tento hasič s 30-ročnou praxou, opakovane napadol svoju partnerku, s ktorou sa dal dokopy, keď bola iba tínedžerka. Prikazoval jej, čo musí nosiť a utrácať mohla len "vreckové". Bil ju, vytiahol na ňu nôž a znásilňoval ju. Po tom, čo od neho odišla, sa McGinn, ktorý pracoval aj ako vyhadzovač, dušoval, že dá benzín do žiaroviek a tie explodujú.

"Boli ste uznaný vinným z monštruózneho výpočtu fyzického a sexuálneho násilia na žene a dvoch malých deťoch," uviedol sudca Bonomy. "Neexistuje žiadne vysvetlenie, ktoré by mohlo ospravedlniť to, čo porota uznala vinným. Rozsudkom bude nevyhnutne zdĺhavý trest odňatia slobody," dodal.

Viac o téme: DieťaZáchranaZnásilnenieHasišJohn McGinn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu