Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V tureckej provincii našli dvoch policajtov s prestrelenými hlavami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

INSTABUL – Životy dvoch dôstojníkov tureckej polície si vyžiadal útok, ktorý sa odohral v meste Ceylanpinar v provincii Šanliurfa na juhovýchode krajiny. Televíziu NTV o tom informoval guvernér tejto provincie, ktorá leží v blízkosti hraníc so Sýriou.

Podľa agentúry Anadolu sa telá obetí našli v dome, ktorý si v meste spoločne prenajali. Obe obete mali prestrelené hlavy, informoval na svojej webovej stránke denník Hürriyet. Polícia začala prípad vyšetrovať, ale zatiaľ vylúčila, že by šlo o teroristický čin.

Na území tejto provincie sa nachádza aj mesto Suruč, kde sa v pondelok odohral samovražedný atentát, pri ktorom prišlo o život 32 prokurdských aktivistov a zranenia utrpelo ďalších viac ako 100 ľudí. 

Aktivisti mali zo Suruču odcestovať do kurdského mesta Kobané na severe Sýrie a zapojiť sa tam do rekonštrukcie domov a infraštruktúry zničených desať mesiacov trvajúcimi bojmi medzi jeho kurdskými obrancami a útočiacimi jednotkami extrémistickej organizácie Islamský štát. 

Turecké vedenie z útoku v Suruči obvinilo džihádistickú organizáciu Islamský štát, ktorej ozbrojenci bojujú v sýrskom pohraničí s kurdskými polovojenskými jednotkami. Kurdi sa islamistom snažia zabrániť v rozšírení územia ich kalifátu, ktorý od vlaňajšieho leta postupne rozširujú o stále ďalšie regióny Sýrie i susedného Iraku.

Viac o téme: TureckoSýriaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu