Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie šoky na súde s Kramným: Neverí mu vlastná sestra, zvrat u Monikinho otca!

Petr Kramný na súde Zobraziť galériu (3)
Petr Kramný na súde (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Na okresnom súde v Ostrave dnes pokračuje pojednávanie v ostro sledovanej kauze vrážd Moniky a Klárky v Egypte, ktoré zomreli predvlani v júli. Vypovedajú príbuzní obžalovaného Petra Kramného. V miestnosti odznelo veľa prekvapujúcich informácií. Petrovi už neverí ani vlastná sestra.

Pred senát sa postavil aj Monikin brat Radmil. Ako povedal, jeho sestra bola spoločenská a obľúbená rovnako medzi známymi, tak aj v domove dôchodcov, kde pracovala. Na rozdiel od Kramného matky si Monikin brat nemyslí, že sa jeho sestra o dcérku nestarala dobre. Ďalej vypovedal, že na vzťahu manželov vraj nič zvláštne nespozoroval.

Petr lipol podľa Radmila na majetku a na peniazoch. Údajne nechcel, aby mu ich niekto vzal. Radmil vraj s Kramným problém nemal, len v súvislosti s vecami po dievčatách. Nesúhlasil s Petrovým postupom, ktorý ich vyhadzoval a rozdával. 

Podľa Monikinho brata Kramný naliehal na Monikiných rodičov, aby sa vzdali nároku na dedičstvo po nebohých dievčatách. Uviedol tiež, že aj jemu Petr rozprával o otrave. Po návrate z Egypta sa ale údajne správal, akoby sa nič nestalo. 

Sestra Kramnému neverí

Petr Kramný, ktorý čelí obžalobe z vraždy manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, bol vraj v detstve problémový. "Brat bol od detstva problematický. Mal výbuchy hnevu, odmietal chodiť do školy, býval agresívny, občas niekam utiekol a nechcel sa vrátiť. Nijako sa to ale v rodine neriešilo," povedala dnes jeho sestra Lenka Krečmerová na súde v Ostrave, ktorý sa prípadom zaoberá druhým dňom. Dodala, že v dospelosti s bratom desať rokov nebola v kontakte. Nepohodli sa kvôli pôžičke. Bavila sa len s bratovou manželkou a dcérou.

Po smrti švagrinej a netere chcela rodine pomôcť a brata kontaktovala. "Chcela som dostať Moniku a Klárku do Česka. Maminka mi povedala, že by bolo dobré sa s bratom udobriť. Kontaktovala som ho. Povedal, že nevie, čo sa stalo, že obe našiel mŕtve," uviedla sestra obžalovaného.

Na súde dnes povedala, že bratovi už neverí. Priviedlo ju k tomu niekoľko momentov v jeho správaní, ktoré dodnes nepochopila. Jedna situácia nastala v okamihu, keď Kramnému ešte keď bol v Egypte, cez Skype oznámila, že tretinu majetku zdedí rodina Moniky. "Nastal výbuch emócií, bol nepríčetný. Hovoril, že sa s rodinou deliť nebude. Potom povedal, že Monika prišla s holým zadkom a s holým odíde. To už som nezvládla, prestala som sa v pomoci angažovať," uviedla Krečmerová.

 
Dodala, že pri vzájomnej komunikácii brata zaujímalo len to, či mu Monika bola neverná. "Vôbec sa nezaoberal tým, že stratil rodinu. Potom som mu prestala dôverovať a všetko zariaďovanie som odovzdala matke," dodala. S bratom sa po jeho návrate raz stretla a povedala mu, že mu neverí. "Vysmial sa mi. Povedal, že nie sú žiadne dôkazy," uviedla Kračmerová.
Ďalšie šoky na súde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vypovedala Kramného matka Irena Rychlá

Pred senátom povedala, že jej dcéra Lenka najprv neverila, že Petr mohol dievčatá zabiť. Keď však kriminalisti prišli s verziou o elektrine, Lenka zmenila svoj názor a začala tvrdiť, že to urobil brat. Matka sa jej pýtala, prečo by zabil aj Klárku. Lenka odpovedala, že sa dcérka mohla mamy omylom dotknúť, informuje portál tn.nova.cz.
 
Podľa Ireninej výpovede v čase, keď jej Petr zavolal z Egypta a povedal jej o smrti, spala u nich doma na Klárkinej posteli, pretože im strážila psa. Petr jej volal okolo 3:15 a plakal, že nevie, čo má robiť. Matka mu poradila, aby utekal vedľa pre pomoc. Matke povedal, že dievčatám bolo zle, zvracali a keď im bolo lepšie, ľahli si spať.  
 
Ako ďalej Kramného matka uviedla, Klárka nechcela ísť na dovolenku. Monika sa vraj viac venovala svojmu počítaču ako jej. Údajne sa jej dievčatko často pýtalo, prečo sa mama viac stará o dcéru kamarátky, o psa a nie o ňu. Klárke vraj Moniak hovorila Klára, nepoužívala zdrobneniny a hovorila jej, že je tučná a odstávajú jej uši.
 
Kramného matka zaspomínala aj na synovu svadbu. Podľa nej bola krásna, vtedy dvojročná Klárka bola rodičom za družičku. Doplnila, že Petr bol normálne dieťa, kamarátil sa aj s rómskymi deťmi. Bol dyslektik, kvôli čomu sa mu často ostatné deti vysmievali. "Ako dieťa bol ale inak normálny a so sestrou mal pekný vzťah," povedala. Dodala, že o prípadnej nevere nevesty sa dozvedela od syna ešte pred dovolenku v Egypte. "Povedal mi ale, že tomu neverí," uviedla Rýchla.
 
Povedala tiež, že prípad zničil jej vzťahy s dcérou Lenkou Krečmerovou. Pohádali sa napríklad kvôli hrobu, kde sú manželka a dcéra obžalovaného pochované. Krečmerová ho prepísala na brata Moniky Kramnej. Zvyšku rodiny sa to nepáčilo. "Povedala mi (dcéra Lenka), že vrahovi hrob nenechá. Ja som jej na to povedala, že je sviňa. Odvtedy spolu nehovoríme," povedala Rychlá a doplnila, že ju veľmi mrzí, čo sa stalo. Prišla o vnučku a o druhú dcéru. 
 
K súdu dnes dorazil aj otec Kramného manželky Moniky Erich Niceija. Odmietol vypovedať. "Nerobí mi to dobre. Nechcem jatriť rany," vysvetlil. Sudkyni ale potvrdil, že ďalej trvá na svojom nároku na odškodnenie. Požaduje štyri milióny korún. Sudkyňa potom prečítala jeho skoršiu výpoveď. V nej uviedol, že nevedel o žiadnych problémoch v manželstve svojej dcéry a obžalovaného.
Ďalšie šoky na súde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pojednávanie pokračuje druhým dňom

Proces sa začal v pondelok. Podľa obžaloby Kramný cítil riziko rozpadu manželstva a nevery a vzhľadom na svoju nevyzretú osobnosť začal už na jar 2013 uvažovať o vražde dcéry, manželky a následnej samovražde. Svoj plán realizoval na dovolenke, ženy údajne zabil elektrickým prúdom. Použil na to bližšie nešpecifikované zariadenia.
 
Manželku a dcéru zavraždil 29. júla 2013 popoludní, uvádza obžaloba, potom už však nenašiel odvahu ukončiť svoj život. Preto podľa obžaloby niekoľko hodín v izbe aranžoval telá a vymýšľal okolnosti smrti dvoch žien. Nález mŕtvych oznámil až nasledujúci deň v ranných hodinách. Obžalovaný to však odmieta. Na súde niekoľkokrát zopakoval, že svoju rodinu miloval. Poprel krach vzťahu. Naopak tvrdil, že s manželkou plánovali ďalšie dieťa a kúpu domčeka.
Viac o téme: VraždaSúd Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu