Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Učiteľka v Česku to prehnala: Ôsmakom na hodine fyziky premietala erotický film!

Zábery z filmu 50 odtieňov sivej.
Zábery z filmu 50 odtieňov sivej.

HRADEC KRÁLOVÉ - Učiteľka základnej školy v Hradci Královém premietala ukážku z erotického filmu Päťdesiat odtieňov sivej žiakom ôsmej triedy. Všetci mali menej ako 15 rokov. Kvôli tomu aj iným predchádzajúcim prehreškom jej škola nepredĺži pracovnú zmluvu, ktorú mala do 30. júna.

Časť filmu, ktorá je v českých kinách prístupná od 15 rokov, učiteľka premietala 13. mája šiestu vyučovaciu hodinu pri suplovaní fyziky. "Na túto hodinu mala od kolegov pripravenú prípravu na výučbu, ktorú ale nevyužila v plnom rozsahu. Fyzike sa venovala iba asi 15 minút a potom došlo k premietaniu ukážky filmu," uviedol riaditeľ.

Konanie učiteľky označil za neprofesionálne, nepedagogické a neetické. Uviedol, že nesplnila prípravu na hodinu fyziky. "Na základe zistených skutočností jej bola odovzdaná druhá upomienka. Obsahom je, že správanie pani učiteľky nie je v súlade s plnením cieľov nášho školského vzdelávacieho programu," uviedol riaditeľ s tým, že údajne bol porušený aj školský zákon.

Učiteľka podľa neho bola už skôr ústne upozornená na nedostatky vo svojej práci a bola jej tiež daná prvá upomienka za porušenie pedagogickej povinnosti. "Na základe všetkých uvedených skutočností som sa rozhodol nepredlžovať pracovnú zmluvu s pani učiteľkou," uviedol riaditeľ.

Vedúca odboru školstva v Hradci Králové Alena Synková povedala serveru Lidovky.cz, že učiteľka pustila žiakom film kvôli dialógom. "Učiteľka výber odôvodnila tým, že je vo filme dobrý dialóg. Myslím, že je veľa pekných dialógov, a že to nemusí byť práve tento žáner," uviedla Synková. Za rozhodnutím riaditeľa školy stojí. "Táto ukážka tam vôbec nemala zaznieť, nie je súčasťou vzdelávacieho plánu. To nie je pre základnú školu vhodné a riaditeľ má pravdu," povedala serveru.

Americký film Päťdesiat odtieňov sivej do kín uviedli vo februári. Príbeh známy z knižnej predlohy líči vášnivý vzťah medzi milionárom a pôvodne nesmelou študentkou literatúry, ktorá s ním prišla urobiť rozhovor. Vo väčšine krajín, vrátane Česka, je film prístupný od 15 rokov, na Slovensku či v Británii až od 18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu