Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vlakové nešťastie v Rakúsku: Došlo k zrážke, medzi obeťami sú aj deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Na nechránenom železničnom priecestí pri Purgstalle v dolnorakúskom okrese Scheibbs došlo dnes večer k zrážke vlakovej súpravy lokálnej železnice Erlauftalbahn a osobného motorového vozidla. Miestna polícia potvrdila pre krajinskú redakciu verejnoprávneho rozhlasu ORF miesto tragickej nehody, pri ktorej vyhasli životy najmenej štyroch ľudí, vrátane dvoch detí. Rakúska polícia v sobotu potvrdila smrteľnú dopravnú náhodu, ktorá sa odohrala v piatok v meste Gaisberg, približne 80 kilometrov od Viedne.

Účastníkom piatkovej tragickej zrážky bolo auto a vlak. Mladý, iba 26-ročný vodič nezastavil na nezabezpečenom železničnom priecestí. Výsledkom bola kolízia a následná smrť 32-ročnej ženy a troch detí. Vlakové nešťastie sa v Rakúsku odohralo aj začiatkom mája. Čelná kolízia súprav pri meste Graz si vtedy vyžiadala život strojvodcu a zranenia ôsmich ľudí.

Tlačová agentúra APA píše s odvolaním sa na hovorcu dolnorakúskych hasičov Franza Respergera o piatich obetiach, vrátane troch detí, ako aj o ďalších troch ťažko zranených deťoch. Hovorca polície Johann Baumschlager zdôraznil, že okolnosti, ktoré viedli ku kolízii na priecestí, sú zatiaľ úplne nejasné, vyšetrovanie je v plnom prúde. Nejasná je aj identita obetí, na ktorej objasnení sa pracuje. Na mieste nešťastia zasahovali posádky troch vrtuľníkov, viacerých sanitiek a členovia niekoľkých hasičských útvarov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu