Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajina nevpustila na svoje územie desiatky motorkárov nielen z Ruska

Noční vlci a ich líder Alexander Zaldostanov Zobraziť galériu (2)
Noční vlci a ich líder Alexander Zaldostanov (Zdroj: SITA)

KYJEV – Príslušníci ukrajinskej Štátnej pohraničnej stráže zabránili od 1. do 5. mája vstúpiť na územie krajiny 32 motocyklistom, ktorí smerovali na Ukrajinu z Ruska a Podnesterska krátko pred blížiacimi sa oslavami 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

Na tlačovej konferencii v Kyjeve o tom dnes informoval Oleh Slobodian z tlačovej služby pohraničnej stráže. Podľa jeho slov došlo k tomuto kroku po tom, čo pohraničníci získali informáciu o zámere motocyklistov zúčastniť sa na akciách destabilizačného charakteru na ukrajinskom území.
Informácie priniesli Ukrajinske noviny, Ukrajinska pravda, ako aj poľská spravodajská televízia TVN24.

Podľa nej ukrajinské orgány nemajú informácie o tom, či medzi motocyklistami boli aj členovia prokremeľského zoskupenia Noční vlci, vedia však, že išlo tak o občanov Ruskej federácie, ako aj iných krajín, ktorí sa v menších skupinkách pokúšali preniknúť na ukrajinské teritórium, niektorí z nich aj opakovane cez iné hraničné priechody. Niektorí z týchto motocyklistov sa podľa informácií z Kyjeva predtým zúčastnili na ruskom území na akciách podozrivého charakteru.

Ukrajina nevpustila na svoje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu