Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stovky stúpencov Borisa Nemcova si pripomenulo 40 dní od jeho zavraždenia

Stúpenci si uctili 40 dní od smrti Borisa Nemcova Zobraziť galériu (4)
Stúpenci si uctili 40 dní od smrti Borisa Nemcova (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Stovky stúpencov Borisa Nemcova sa dnes zhromaždili na moste neďaleko moskovského Kremľa, kde tohto ruského opozičného politika pred 40 dňami zavraždili. Informovala o tom agentúra AP.

Nemcova zastrelili v noci z 27. na 28. februára niekoľko desiatok metrov od hradieb Kremľa, keď sa po Veľkom moskovskom moste vracal so svojou ukrajinskou priateľkou do svojho bytu. V súvislosti s vraždou zadržali už päť podozrivých osôb. Hlavný podozrivý Zaur Dadajev však akúkoľvek vinu na zabití Nemcova popiera. 

Stúpenci si uctili 40
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nemcovovi stúpenci umiestnili na mieste vraždy jeho fotografie, kytice kvetov a tabuľku s nápisom "Nemcovov most". Dnes - 40 dní po vražde - sa tam zhromaždili stovky ľudí s kvetmi a sviecami v rukách a o 11.00 h miestneho času si uctili politikovu pamiatku chvíľou ticha. Vodiči okoloidúcich áut trúbili pritom na klaksóny. 

Stúpenci si uctili 40
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Štyridsiaty deň je v súlade s pravoslávnou tradíciou považovaný za posledný deň spomienky na zosnulých. Boris Nemcov je najprominentnejším kritikom Kremľa zavraždeným za ostatných 15 rokov, čo je pri moci ruský prezident Vladimir Putin.

Stovky stúpencov Borisa Nemcova
Zobraziť galériu (4)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu