Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlavný podozrivý z vraždy Nemcova prekvapil: Na súde odmietol vinu!

Zaur Dadajev Zobraziť galériu (2)
Zaur Dadajev (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Zaur Dadajev, hlavný podozrivý z vraždy ruského opozičného politika Borisa Nemcova, odmietol vinu počas dnešného pojednávania na moskovskom mestskom súde. Ten zároveň označil uvalenie väzby na troch ďalších podozrivých za nezákonné, informovala agentúra TASS.

Vyšetrovateľ Anton Migunov predtým tvrdil, že Dadajev poskytol dôkazy, ktoré potvrdili jeho vinu, ako aj spoluvinu jeho komplicov na vražde. "Svedectvo som poskytol pod tlakom... Neexistujú žiadni svedkovia a ja mám alibi, že v čase vraždy som bol doma," povedal Dadajev.

Spresnil, že 5. marca ho uniesli z ingušskej metropoly Magas a 7. marca dopravili do Moskvy. "Uniesli ma neznámi ľudia a mne a môjmu priateľovi sa vyhrážali zabitím," dodal. Podľa vyšetrovateľov však Dadajevovo svedectvo nie je jediným dôkazom. Tvrdia, že majú ďalšie, ktoré však nemôže byť zverejnené z dôvodu utajenia. Po objednávateľovi vraždy sa stále pátra.

Moskovský mestský súd zároveň označil uvalenie väzby na troch ďalších podozrivých za nezákonné. Záležitosť poslal na revíziu súdu moskovského Basmanského obvodu, ktorý 8. marca uvalil väzbu na celkovo piatich podozrivých: Anzora a Šagida Gubaševovcov, Chamzata Bachajeva, Tamerlana Eskerchanova a Zaura Dadajeva.

Podľa mestského súdu je však väzba nezákonná v prípade Eskerchanova, Bachajeva a Šagida Gubaševa. Argumentoval, že rozhodnutie o väzbe učinil súd moskovského Basmanského obvodu počas jedného sedenia, nie samostatne, čo je porušením práv účastníkov konania. Do ďalšieho pojednávania však zostávajú za mrežami. Nemcov sa stal obeťou vraždy v noci na 28. februára v centre Moskvy. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že strieľal Dadajev.

Hlavný podozrivý z vraždy
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu