Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mená Lubitzových obetí sú už známe, Francúzi identifikovali všetkých 150 tiel

Záchranári prehľadávajú trosky zrúteného nemeckého airbusu.
Záchranári prehľadávajú trosky zrúteného nemeckého airbusu. (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzskym vyšetrovateľom sa podarilo identifikovať časti tiel všetkých 150 osôb z lietadla, ktoré 24. marca havarovalo na juhovýchode krajiny. V súlade s predošlým vyhlásením prezidenta Françoisa Hollanda, že všetci mŕtvi budú identifikovaní do konca týždňa, o tom vo štvrtok informovala prokuratúra v Marseille.

Podľa prokurátora Bricea Robina vyšetrovatelia preskúmali 2 854 častí ľudských tiel nájdených medzi troskami, potrvá však ešte dlho, kým totožnosť overia pomocou vzoriek DNA poskytnutých pozostalými. Robin tiež zverejnil podrobnosti o štvrtkovom náleze druhej z takzvaných čiernych skriniek airbusu nemeckých aerolínií Germanwins, ktorá by mala obsahovať údaje o technických parametroch letu. Zariadenie je podľa neho zjavne spálené, napriek tomu však môže byť stále "použiteľné". Prokurátor sa ďalej zmienil o nájdení 40 mobilných telefónov vo "veľmi, veľmi porušenom" stave, pričom nekomentoval medializované informácie o údajnom videozázname z posledných sekúnd

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings minulý utorok narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky, z ktorých nehodu nikto neprežil. Francúzska prokuratúra na základe zvukového záznamu vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot počas letu vymkol kolegu mimo pilotnej kabíny a s lietadlom niekoľko minút úmyselne klesal, až kým nenarazilo do zeme. Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Andreas Lubitz žil, v pondelok potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu