Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia dráma v Turecku: Do sídla vládnej strany vtrhli ozbrojenci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - Dvaja ozbrojenci vtrhli dnes do budovy sídla tureckej vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) v metropole Istanbul. Výtržníkov krátko nato zadržala polícia, informovala turecká tlačová agentúra Dogan. Muži nariadili všetkým v budove na predmestí Kartal na ázijskej strane Istanbulu, aby vyšli von. Obsadili najvyššie siedme poschodie a do okna vyvesili tureckú zástavu.

Agentúra Dogan zverejnila zábery, na ktorých vidno pred sídlom AKP niekoľko policajných áut. Policajti ozbrojencov spacifikovali a zadržali. Motivácia ich konania nie je podľa agentúry DPA bezprostredne známa. Polícia po incidente uzavrela okolie, čo spôsobilo prerušenie dopravy.

Incident sa stal deň po rukojemníckej dráme s tragickým koncom. Tureckého prokurátora Mehmeta Selima Kiraza zajali v utorok členovia krajne ľavicovej skupiny DHKP-C v jeho kancelárii v budove istanbulského súdu. Po deviatich hodinách jednotky rýchleho nasadenia vošli do objektu a na mieste činu zastrelili oboch útočníkov. Zranenia utrpel aj zadržiavaný prokurátor, ktorý im neskôr podľahol v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu