Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desiatky amerických vojakov absolvovali exkurziu v Pardubiciach: Zaspievali si pri pive

Česi vítajú americký konvoj Zobraziť galériu (2)
Česi vítajú americký konvoj (Zdroj: SITA)

PARDUBICE – Desiatky amerických vojakov, ktorí sú súčasťou konvoja presúvajúceho sa z cvičenia v Poľsku a Pobaltí na základňu v Nemecku, absolvovali v nedeľu večer exkurziu v pivovare v Pardubiciach. Zabezpečilo ju vedenie pivovaru v spolupráci s Armádou Českej republiky, informoval český web.

Celú exkurziu hradil miestny pivovar z vlastných zdrojov. Americkí vojaci mali k dispozícii alkoholické aj nealkoholické pivo, ale väčšina z nich si vybrala to druhé, pretože mnohí sú stále v službe.

Vojaci si pivo veľmi pochvaľovali, napísal český web. Zamestnancom pivovaru poďakovali za pozvanie pesničkou, ktorú sami zložili. Po návšteve pivovaru sa väčšina vojakov vybrala do centra Pardubíc, časť z nich zavítala do miestneho fastfoodu. V programe mali americkí vojaci zahrnutú aj prechádzku mestom, ale počasie im veľmi neprialo. Prenocujú v pardubických kasárňach, odkiaľ dnes ráno vyrazia do Prahy.

Americký konvoj prekročil poľsko-české hranice v nedeľu na troch rôznych miestach. Hoci nejde o prvý takýto presun armády USA, vyvolal v ČR v súčasnej geopolitickej situácii veľký ohlas. "Žijeme v demokratickej spoločnosti a ja chápem ľudí, ktorí sú proti prejazdu tohto konvoja. Ja len nechápem ľudí, ktorí tento prejazd označujú za americkú okupáciu Českej republiky. To už je psychiatrická diagnóza. To sa nedá komentovať zdvorilejším spôsobom," povedal v nedeľňajšej relácii Pressklub na rozhlasovej stanici Frekvence 1 český prezident Miloš Zeman.

Desiatky amerických vojakov absolvovali
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu