Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Babišovi išlo o krk, polícia mu zachránila život: Chceli si to s ním vybaviť, ako v Uherskom Brode!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

OSTRAVA – Polícia zadržala muža, ktorý sa počas pondelňajšieho mítingu ministra financií Andreja Babiša (ANO) v Ostrave vyhrážal násilím.

Televízia Prima uviedla, že plánoval útok na Babiša. Podľa polície sa chcel pomstiť za to, že nikto nerieši jeho problémy. Muž ozbrojený nožmi a paralyzérom skončil v psychiatrickej liečebni.

Riaditeľ ostravskej kriminálnej polície Radovan Vojta povedal, že muž obchádzal so svojím problémom poslanca zvoleného za ANO, ale neuspel. Preto v predsále Domu kultúry mesta Ostravy, kde sa práve konalo stretnutie verejnosti s ministrom financií, vyhlásil, že si to pôjde vydiskutovať na diskusiu s Babišom. "Pri rozhovore so svedkyňou, ktorá všetko neskôr oznámila polícii, uviedol, že to bude ako v Brode," spresnila policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. V Uherskobrodskej reštaurácii Družba vo februári 63-ročný muž zastrelil osem ľudí a potom seba.

Polícia muža aj ženu, ktorá ho sprevádzala, ešte v ostravskom kultúrnom dome zadržala. U muža našla niekoľko nožov a elektrický paralyzér. Skončil v psychiatrickej liečebni v Opave. Ženu polícia po výsluchu prepustila. Televízia Prima uviedla, že polícia vicepremiéra kontaktovala a zabezpečila jeho zvýšenú ochranu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu