Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Tragédia na D1 pri Prahe: Kamión zošrotoval slovenský fiat, štyria zranení, jeden mŕtvy!

Zo slovenského fiatu ostal len vrak Zobraziť galériu (5)
Zo slovenského fiatu ostal len vrak (Zdroj: Foto: HZS SR)

BENEŠOV - Tragédia sa stala na českej diaľnici D1 na Benešovsku v smere na Prahu. V noci na dnes približne o tretej hodine kamión doslova zmietol z cesty auto so slovenskou ŠPZ-tkou, ktoré stálo v odstavnom pruhu. Po hrozivej nehode ostalo vo vraku zakliesnených všetkých päť cestujúcich. Jeden z posádky, žiaľ, neprežil.

Nehoda sa stala na päťdesiatom kilometri diaľnice D1 v smere na Prahu. "Tu, v pravom jazdnom pruhu, kvôli údajnej poruche, náhle zastavilo tmavé vozidlo značky Fiat Tipo s päťčlennou posádkou," informovala hovorkyňa českých policajtov Eva Stulíková a dodala, že tridsaťštyriročný vodič nestihol adekvátne zareagovať, v rýchlosti do nich zozadu narazil kamión. Podľa naších informácií, kamionista mal takto pred sebou fiat tlačiť približne 50 až 60 metrov, nakoniec skončil v strednom jazdnom pruhu. Kamión zastal obďaleč v smere svojej jazdy.

FOTO Tragédia na D1
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS SR)

FOTO Tragédia na D1
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS SR)

"Následne hrozil ešte ďalší stret s práve prechádzajúcim kamiónom. Ten ale stačil, našťastie, včas zabrzdiť. Následky nehody boli, bohužiaľ, aj tak tragické," doplnila hovorkyňa.

FOTO Tragédia na D1
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS ČR)

"Hasiči vyslobodili zakliesnené osoby a odovzdali ich do starostlivosti zdravotníckych záchranárov," povedal nám Ladislav Holomčík, hovorca hasičov Stredočeského kraja. Päťdesiatdeväťročný spolujazdec, ktorý sedel na prednom sedadle vedľa vodiča fiatu, na mieste zomrel. Zvyšní členovia posádky utrpeli zranenia a skončili v nemocnici.

FOTO Tragédia na D1
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS SR)

Jeden muž ostal po nehode v akútnom ohrození života, utrpel vážny úraz hlavy a ostal v bezvedomí. Ďalší spolujazdec utrpel poranenie nohy, iný muž skončil s podozrením na poranenie chrbtice. Piaty člen posádky utrpel silným nárazom pomliaždeniny. Všetci boli prevezení do pražských nemocníc. Na mieste musel zasahovať aj záchranársky vrtuľník.


Prečítajte si aj Cestujúci z autobusu smrti: Zakrvavené deti, krik, plač a osudová chyba vodiča!


Premávka na diaľnici bola obnovená okolo šiestej hodiny ráno. Prípadom sa momentálne zaoberajú benešovskí kriminalisti. Tí teraz musia zistiť príčinu nehody a určiť vinníka. "Tomu hrozí za usmrtenie z nedbanlivosti a ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti niekoľkoročný trest odňatia slobody," doplnila Stulíková.

 
 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu