Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Miliardár urobil osudovú chybu: Omylom mu z úst unikla veta, za ktorú mu hrozí trest smrti!

Robert Durst  Zobraziť galériu (2)
Robert Durst (Zdroj: Foto: Profimedia)

WASHINGTON - Americký realitný magnát Robert Durst sa preriekol, a to ho môže stáť život. Nechtiac sa priznal k vraždám. Obvinený je z vraždy priateľky a nelegálneho držania zbraní. Okrem toho ho podozrievajú aj z vraždy svojej manželky a suseda. Doposiaľ mu nič nedokázali, no teraz mu hrozí hrdelný trest.

Sedemdesiatjedenročný Durst, ktorý bol zatknutý v sobotu v New Orleanse na základe losangeleského zatykača, je podľa amerických médií podozrivý z vraždy svojej priateľky, spisovateľky a scenáristky Susan Bermanovej. Agentúra AP z policajných zdrojov zistila, že prokuratúra štátu Louisiana ho dodatočne obvinila aj z držania zbrane a marihuany. Teraz je vo väzobnej väznici v New Orleans.

Miliardár urobil osudovú chybu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Zatykač bol na Durst vydaný kvôli 15 rokov starej vražde a ďalším deliktom. Trest smrti, ktorý mu teraz hrozí, je ale v Kalifornii zriedkakedy vykonaný.

Nechtiac sa priznal

Prípad cez víkend v USA vyvolal značný rozruch, pretože Durst sa údajne nevedomky sám priznal pri nakrúcaní dokumentu HBO o jeho životnom príbehu. Malý pripnutý mikrofón, ktorý nebol vypnutý, zachytil jeho výpoveď, keď bol sám na toalete. "Tak, a je to. Dostali ťa ... Čo som to do pekla urobil? Zabil som ich všetkých, samozrejme," hovorí boháč na zázname HBO, ktorý koluje internetom. 

Podozrivý aj z vraždy manželky a suseda

Durst je už dlho podozrievaný aj z vraždy svojej ženy Kathleen, ktorá bez stopy zmizla v roku 1982, a z vraždy suseda z roku 2001. Nikdy mu však vina nebola preukázaná.

Novým dôkazom hovoriacim v Durstov neprospech má byť aj list, ktorý pred rokmi napísal spomínanej priateľke. Bola jeho asistentkou. Písmo z ručne písanej adresy má zhodné znaky ako rukopis, ktorým písal anonym krátko po jej vražde oznámenie polícii, že sa v jej byte nachádza mŕtvola. Na oboch listoch je rovnaká pravopisná chyba - namiesto mena Beverly Hills tam stojí Beverley Hills. Sám Durst navyše v dokumente hovorí, že tento anonym mohol polícii poslať len vrah.


Prečítajte si aj Mafiánska poprava modeliek za bieleho dňa: Dve krásky zavraždili kvôli morbídnej náhode!


Asistentka bola zavraždená krátko pred tým, ako mala svedčiť v kauze zmiznutej manželky. Najstarší syn a predpokladaný hlavný dedič realitného impéria Durst (rodinný majetok odhadol magazín Forbes na štyri miliardy dolárov) sa s rodinou rozišiel po tom, čo otec pred smrťou urobil šéfom podniku jeho mladšieho brata Douglasa. Ten zatknutie súrodenca privítal a vraj dúfa, že "bude konečne uznaný vinným za všetko, čo urobil".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu