Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neľudské praktiky Islamského štátu: Odrezali hlavy ôsmim strážnikom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRIPOLIS - Militanti z organizácie Islamský štát (IS), ktorí minulý týždeň zaútočili na ropné pole Ghaní v strednej Líbyi a uniesli deviatich cudzincov, údajne odrezali hlavy ôsmim príslušníkom bezpečnostných síl, ktorí ropné nálezisko strážili. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Hovorca líbyjskej armády uviedol, že zamestnanec, ktorý bol svedkom popravy, následne zomrel na zlyhanie srdca. Armádny hovorca nevysvetlil, odkiaľ má informácie o zavraždení strážnikov, avšak bezpečnostné sily strážiace ropné polia sú napojené na armádu podliehajúcu medzinárodne uznávanej vláde, sídliacej vo východolíbyjskom Tobruku. 

K útoku na ropné pole Ghaní došlo v piatok. Medzi unesenými, ktorí pracovali pre rakúsku spoločnosť poskytujúcu služby líbyjskému ropnému priemyslu, sú aj Rakúšan, Čech, Ghančan a dvaja Bangladéšania. V Líbyi už niekoľko mesiacov paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty. Legálne zvolená vláda i poslanecký zbor sa museli uchýliť do Tobruku. V Tripolise, naopak, pôsobí vláda, ktorú vymenoval predchádzajúci parlament kontrolovaný islamistami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu