Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO totálneho ľudského zlyhania: Zdravotník sledoval umierajúceho muža s rukami vo vreckách!

O pät minút bol už muž mŕtvy
O pät minút bol už muž mŕtvy (Zdroj: Liveleak, Youtube)

WALSALL - Zdravotník Matt Geary (36) videl zo svojej sanitky, ako sa Carl Cope náhle zrútil na zem. Zrýchleným krokom prišiel k nemu, ale trvalo mu dve minúty, kým odišiel, aby zavolal pomoc. O päť minút bol už muž po srdcovom infarkte mŕtvy. Zarážajúce je, že muž zomrel priamo pred budovou nemocnice!

Zdravotník, ktorý sa s rukami vo vreckách minúty prizeral na umierajúceho muža, nepôjde podľa rozhodnutia súdu do väzenia. Dostal iba osemmesačný podmienečný trest za to, že sa mu nepodarilo poskytnúť prvú pomoc mužovi s infarktom. Z výpovede zdravotníka vyplynulo, že Carla Copa pokladal za opilca, uviedol Mirror.

Incident sa odohral pred nemocnicou Walsall Manor Hospital. Zdravotník najprv dve minúty čakal pri umierajúcom mužovi, kým zašiel do nemocnice, aby zavolal bezpečnostného pracovníka. Neskôr sa zdravotník Matt Geary priznal, že urobil chybu, keď nevykonal riadne vyšetrenie a nezačal s resuscitáciou.

Sudca John Warner zdravotníka vyhodnotil ako bezohľadného a bezcitného, čo je v úplnom rozpore s jeho prácou. Rodina Carla Copa (47) bola po vzhliadnutí kamerového záznamu zdrvená. Geary totiž priviezol Popa do nemocnice s bolesťou na hrudníku v sanitke do nemocnice. Pope najskôr čakal na vyšetrenie, ale šiel si kúpiť niečo na pitie a po ceste späť spadol na zem. Keď Geary o päť minút prišiel aj s ochrankou, Carl Cope bol mŕtvy. Odborníci potvrdili, že keby jeho situáciu zdravotníci vyhodnotil ako závažnú, jeho šanca na prežitie mohla byť podstatne vyššia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu