Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Marseille pod paľbou ozbrojencov s kalašnikovmi: Islamský štát vyzval k zničeniu Francúzska!

Streľba v Marseille
Streľba v Marseille (Zdroj: Twitter)

MARSEILLE - V Marseille sa strieľalo, na mieste sú špeciálne jednotky. Islamský štát pred niekoľkými dňami vo videu pritom vyzval na zničenie Francúzska!

Maskovaní muži ozbrojení automatickými zbraňami typu Kalašnikov strieľali v pondelok na políciu vo francúzskom meste Marseille. Na miesto na severnom predmestí Castellane už vyslali jednotky špeciálnej polície, ktoré celú oblasť uzavreli. Podľa svedkov ozbrojenci strieľali do vzduchu, informácie o možných zranených však zatiaľ nie sú k dispozícii. Incident sa stal práve v čase návštevy premiéra Manuela Vallsa v Marseille.

Francúzsko je v stave pohotovosti už od januárových útokov v Paríži, pri ktorých prišlo o život 20 ľudí vrátane troch útočníkov. Mesto Marseille je známe vysokou kriminalitou a streľba môže súvisieť aj so súperiacimi gangmi.

Vo videu Islamského štátu stojí 6 mužov a jedna žena zahalení a ozbrojení samopalmi. "Keď vy bojujete za demokraciu, my budeme bojovať za islam," hovoria radikáli na videu, ktoré sa objavilo pred pár dňami.

Podľa posledných správ by nemalo ísť o teroristický útok, ale o zrážku medzi gangami. Dve skupiny v 5 až 10 člennom zložení si mali kvôli drogovým záležitostiam vybavovať účty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu