Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

EÚ bude trvať na tom, aby Hamas zostal na zozname teroristických skupín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRUSEL - Európska únia sa bude snažiť zmeniť rozhodnutie Súdneho dvora EÚ z Luxemburgu z konca minulého roka, že palestínske islamistické hnutie Hamas by malo byť odstránené z európskeho čierneho zoznamu teroristických organizácií.

Uviedla to dnes prostredníctvom správy na Twitteri hovorkyňa Rady EÚ pre zahraničné záležitosti Susanne Kieferová. "Rada ministrov sa rozhodla odvolať sa proti rozsudku a chce, aby skupina Hamas zostala na zozname teroristických organizácií," uviedla Kieferová.

Ministri zahraničných vecí EÚ dnes v Bruseli rokujú o možnom prehodnocovaní vzťahov únie s Ruskom a tiež o bezpečnostných výzvach, ktorým Európa čelí po nedávnych teroristických útokoch v Paríži a po rozbití teroristickej bunky v Belgicku.

Súdny dvor EÚ v decembri rozhodol, že hnutie Hamas by malo byť odstránené z čierneho zoznamu teroristických skupín, lebo podľa zistení tejto súdnej inštancie sa Hamas na danom zozname ocitol najmä na základe správ z médií, a nie na základe analýz spravodajských služieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu