Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Silvestrovská vražda na Ibize: Jano sa priznal k dobodaniu Vlada (†25), posedí si 7 a pol roka!

Jano sa priznal k vražde Vlada Zobraziť galériu (4)
Jano sa priznal k vražde Vlada (Zdroj: Noudiari, FB)

IBIZA - Presne pred rokom otriasla Slovenskom správa o brutálnej smrti mladého Slováka Vlada (†25), ktorého vrah ubodal na Nový rok 2014 na ostrove Ibiza. K desivému skutku sa priznal jeho kamarát Jano z Česka. Sudca v Palme ho v pondelok uznal vinným a uložil mu trest odňatia slobody na 7 a pol roka.

Ján prijal v pondelok trest s pokorou. Podľa obžaloby, ráno 1. januára 2014 užil Jano kokaín a heroín a potom sa medzi priateľmi strhla hádka. Čech sa pohádal s ich spoločnou kamarátkou Huk z Thajska, sotil ju, pri čom spadla na zem. Vlado ju šiel brániť, no Jano na neho zaútočil. Rozzúrený muž mu potom zasadil niekoľko rán nožom do oblasti hrudníka a krku. 

Ján na súde
Zobraziť galériu (4)
Ján na súde  (Zdroj: Foto: periodicodeibiza.es)

Krátko po incidente viacero nezávislých zdrojov miestnych médií uviedlo, že za vystupňovaním hádky medzi kamarátmi mohli byť peniaze. Mladík zo Slovenska vraj spolu s ďalšími dvoma kamarátmi nechcel zaplatiť za "občerstvenie", ktoré si spolu na oslavy príchodu nového roka kúpili. Malo ísť o heroín, kokaín, rôzne prášky a tiež sedem fliaš alkoholu.

Nebohý Vlado
Zobraziť galériu (4)
Nebohý Vlado  (Zdroj: Noudiari, FB)

Útočník sa priznal

Jano sa na polícii k desivému skutku priznal a pred senátom súdu v pondelok svoj čin oľutoval: "Prvá vec, ktorú chcem povedať je, že mi je to veľmi ľúto. Bol to môj najlepší priateľ. Chcel by som vrátiť čas," povedal sklesný Jano. 

Priznal, že v osudné ráno užil drogy. "Bral som ich viac ako sedem rokov. Snažil som sa z toho dostať, ale bez úspechu," dodal. Súd vzal do úvahy poľahčujúce okolnosti, že bol v čase incidentu pod vplyvom drog, že sa ku skutku hneď na začiatku priznal a že počas celého vyšetrovania spolupracoval s políciou. Obžaloba žiadala aj náhradu škody pre rodičov obete vo výške 90 tisíc eur.

V týchto miestach sa mal stať skutok
Zobraziť galériu (4)
V týchto miestach sa mal stať skutok  (Zdroj: diaro de mallorca)

Ako informuje diariodeibiza.es, Jano pomohol objasniť prípad relatívne rýchlo. Podľa jeho verzie, začal bojovať so svojím priateľom v opustenom vidieckom dome okolo pol piatej ráno na Nový rok 2014. Priznal, že zabíjal nožom so šírkou čepele približne tri centimetre a s dĺžkou desať centimetrov. Vražedná zbraň sa nenašla, pretože ju zahodil na mieste činu medzi vegetáciu a bahno.

Pred políciou objasnil dopodrobna celý incident. Vladovi zasadil tri rany, osudnou sa stala posledná do krku, pri ktorej zasiahol hornú dutú žilu a Vlado, žiaľ, vykrvácal. Pochádzal z Handlovej a na ostrov zábavy pricestoval ešte pred niekoľkými rokmi za prácou spoločne s matkou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu