Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia na českej D1: Pokazené auto zmietol na krajnici kamión, zahynulo dieťatko (†1)

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TV JOJ)

PELHŘIMOV - Dve dopravné nehody v rozmedzí asi piatich kilometrov sa v pondelok večer stali na českej Vysočine na diaľnici D1 v smere na Prahu. Zomrelo pri nich 15-mesačné dieťatko a vodič jedného z áut. Nešťastie potvrdila krajská policajná hovorkyňa Monika Pátková.

Smrteľná nehoda, pri ktorej zahynulo dieťatko, sa stala potom, čo posádka osobného auta dostala defekt. Vodič zastavil pri zvodidlách. "Ich vozidlo však prehliadol vodič kamiónu idúci za nimi a do odstaveného vozidla zozadu narazil. Osobný automobil i s posádkou bol odmrštený a stretol sa bočne s prechádzajúcim ďalším kamiónom," opísala tragédiu policajná hovorkyňa Dana Čírtková pre denník Blesk.

V dôsledku prudkého nárazu podľahlo zraneniam na mieste 15-mesačné dieťatko, ktoré sedelo na zadnom sedalde v autosedačke. V aute boli aj jeho rodičia a starší súrodenec, ktorí vyviazli so zraneniami neohrozujúcimi život. "Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a po príchode zdravotníkov ich odovzdali do ich starostlivosti. Havarované vozidlá zaistili proti požiaru a uniknuté prevádzkové kvapaliny zlikvidovali špeciálnym sorbentom," uviedla hovorkyňa hasičov Petra Musilová.

"Hoci v tomto prípade došlo k zrážke s kamiónom bezprostredne po tom, čo im automobil prestal ísť a nedalo sa akokoľvek inak reagovať, cestujúci by na diaľnici mali vždy čo najskôr utiecť z odstavených vozidiel za zvodidlá," radí policajná hovorkyňa.

O hodinu ďalšia smrť

O hodinu a pol neskôr sa na 81. kilometri stala ďalšia tragédia. Došlo k stretu dodávky s kamiónom. Do tvoriacej sa kolóny narazil maďarský šofér (23) odťahovej služby. "Vodič dodávky zozadu narazil do stojaceho nákladného automobilu. Vodič dodávky utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Pátková. Ako opísala hovorkyňa hasičov Musilová, telo museli hasači z kabíny vybrať pomocou hydraulického zariadenia. Posádka nákladného vozidla vyviazla z nehody bez zranenia. Hasiči vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia. Na oboch úsekoch diaľnice bola v dôsledku nehody premávka na potrebný čas uzavretá. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu