Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Američania pritvrdzujú: Sankcie pre ďalších Rusov, ide o vysokopostavených politikov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Zoznam s.r.o.)

NEW YORK - Spojené štáty uvalili sankcie na štyroch ruských občanov na základe zákona zameraného proti ruským porušovateľom ľudských práv. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP. Tento krok je najnovším prejavom zhoršujúcich sa vzťahov Washingtonu s Moskvou. V posledných mesiacoch čelí Rusko tvrdým americkým ekonomickým sankciám za to, že zasahuje do situácie na Ukrajine.

Ministerstvo zahraničných vecí USA uviedlo, že medzi štyrmi mužmi sa nachádza premiér a ďalší vysokopostavený predstaviteľ ruskej Čečenskej republiky. Nemajú povolený vstup na územie Spojených štátov a každý ich majetok, ktorý vlastnia v USA, je teraz zmrazený.

Sankcie sú uvalené na základe zákona pomenovaného po ruskom právnikovi Sergejovi Magnickom. Ten v roku 2008 verejnosti odhalil rozsiahlu korupciu vysokopostavených predstaviteľov ruského ministerstva vnútra a tajnú dohodu medzi organizovaným zločinom a predstaviteľom ruskej vlády. Právnik o rok neskôr zomrel ako 37-ročný vo väzení na neliečený zápal pankreasu. Na "Magnického zoznam" americkej vlády je v súčasnosti zaradených 34 Rusov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu